Ζητούν δημοψήφισμα για τη δημιουργία ή όχι κέντρου προσφύγων στην Αιγιάλεια

Με επίσημο τρόπο, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβή αριθμό και στοιχεία πολιτών, το θέμα της φιλοξενείας προσφύγων δημιουργεί αντιπαραθέσεις. Ακολουθεί δημοσίευση του www.filodimos.gr

'''Ποικίλες αντιδράσεις, από θετικές και ψύχραιμες μέχρι ακραίες, προκάλεσαν οι χτεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου σε σταθμό της Πάτρας, όπου ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως ίσως αντί να 'φυλακίζονταν' σε κέντρα προσφύγων υπό μορφήν 'γκέτου', κάποιες οικογένειες προσφύγων θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν και σε διαθέσιμα σπίτια, εννοώντας προφανώς κάποια άδεια, υπό κατάσχεση κλπ..

Όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος αποφάσισε να πει ανοιχτά την προσωπική του άποψη, αν και τις τελικές αποφάσεις θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίασή του, αποφάσεις που ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών από όλους τους δήμους της επικράτειας και χωρίς να έχει εκπονήσει κανένα σχέδιο ακόμα. Κι ενώ τα social media πήραν στην κυριολεξία 'φωτιά' (πολλοί μάλιστα από τους σχολιάζοντες πιθανότατα δεν διάβασαν καν τις ακριβείς δηλώσεις του δημάρχου), μια ομάδα αιγιαλέων πολιτών (πληροφορίες ανεφέρουν πως είναι πάνω από 10 και ίσως διπλασιαστούν μέχρι αύριο), αντιδρώντας σφοδρά σε κάθε τέτοια προοπτική, προχωρά σε επίδοση εξωδίκου τόσο στο δήμαρχο όσο και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπου ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Αιγιάλεια για να αποφασίσουν οι πολίτες για το τόσο σοβαρό θέμα της δημιουργίας κέντρου προσφύγων στα όρια του Δήμου.

Σχέδιο του εξωδίκου, χωρίς όμως αριθμό υπογραφόντων και περισσότερες λεπτομέρειες, ήρθε και στο e-mail της ιστοσελίδας μας και σας το παρουσιάζουμε όπως μας απεστάλη:


"ΕΝΩΠΙΟΝ  ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Μ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Κατεπείγον

Κύριε δήμαρχε, μαθαίνοντας από δημοσιεύματα εφημερίδων ότι πρωτοστατείτε για την έλευση - στην περιοχή μας και μάλιστα κοντά στο Αίγιο -λαθρομεταναστών ισλαμιστών και που στην πλειοψηφία τους είναι λιποτάκτες από τη Συρία, δηλονότι και το νεαρό της ηλικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη δε, ότι μαζί με αυτούς παρεισέφρησαν και τα υπόλοιπα ασιατικά κράτη.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο Καλέργη του 1919 (βλέπε διαδίκτυο) υλοποιείται τάχιστα  η αντικατάσταση  του λευκού πληθυσμού, των Ελλήνων πρώτα, και μετά των Ευρωπαίων.

Μάλιστα δε το ΦΕΚ της δωσιλογικής κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2015 αναφέρει προτεραιότητα στην εργασία στους  λαθρομετανάστες έναντι των Ελλήνων και άλλων οικονομικών μεταναστών.

Συγχέουν μερικοί τον εξοβελισμό και τη σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που έφυγαν με την βία ως πρόσφυγες από την εκεί Ελλάδα και ήρθανε  στην πατρώα Ελλάδα, με την εποικιστική αθρόα μετακίνηση των λαθρομεταναστών.

Άλλο παράδειγμα είναι ότι οι Έλληνες πολεμούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα δεν έφυγαν μετανάστες εν καιρώ πολέμου  και ότι όσοι το έκαναν λογίζονταν λιποτάκτες και προδότες και εκτελούνταν.

Στο διά ταύτα κ. δήμαρχε, μετά την 5η Ιουλίου του δημοψηφίσματος με εντολή του λαού το όχι του 62% + οιοσδήποτε δεν  εφαρμόζει αυτό σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος προκαλεί εκτροπή πολιτεύματος και κατάλυση λαϊκής κυριαρχίας. Έκτοτε παύει η νομιμότητα της τότε κυβέρνησης και οποιαδήποτε κυβέρνηση προέλθει και με εκλογές μετά το δημοψήφισμα δεν νομιμοποιείται.

Οπότε όποιος εφαρμόζει παράνομες και αντισυνταγματικές διατάξεις είναι υπόλογος και στη ποινική δικαιοσύνη. Σας ενημερώνουμε  ότι ήδη έχουν γίνει μυνήσεις  κατά παντός υπευθύνου για σύσταση συμμορίας και κατάλυση και παράδοση  της χώρας σε εχθρικά συμφέροντα και συμμορίες.

Λοιπόν κύριε δήμαρχε εάν εφαρμόσετε παρανόμους  νόμους,είσαστε ήδη υπόλογος ποινικά και για εσχάτη προδοσία. Δεν υπάρχει χώρος στην Αιγιάλεια και περιοχή Καλαβρύτων για λαθρομετανάστες. Την 25η Μαρτίου εορτάζομε την επανάσταση του 1821 και αυτούς που διώξαμε με ποτάμια αίματος θα τους φέρουμε πάλι εδώ χωρίς μία πιστολιά;

Ήδη παρέδωσαν τα νησιά στους στρατοχωροφύλακες Τούρκους. Συμμετέχετε κι εσείς λοιπόν στην εκχώρηση ελληνικού εδάφους για τις λεγόμενες ΕΟΖ, για την αντικατάσταση του ντόπιου εργατικού δυναμικού με λαθρομετανάστες που αν εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα θα στοιχίσει στη διετία 20 δισ. στον ελληνικό λαό, 6 δισ. δώρο στους τούρκους να τους στέλνουν εδώ και 750 εκατ. στην κυβέρνηση για να μοιράσουν όπου αυτοί νομίζουν τα αργύρια της προδοσίας.

Κε Δήμαρχε, ερωτήθηκε ο λαός της Αιγιάλειας για τις προθέσεις σας; Γνωρίζετε τις ευθύνες που αναλαμβάνετε με την έλευση αλλοφύλων (όπως θέλει η νέα τάξη) εξτρεμιστών και τζιχαντιστών εν δυνάμει δολοφόνων όπως καταγγέλει η ένωση λιμενικών  για τα πρόσφατα επεισόδια στον Πειραιά;

Το παράδειγμα των πρόσφατων μακελειών σε Γαλλία και Βέλγιο δεν σας συνετίζει;

Η ασφάλεια των δημοτών σας σας αφήνει αδιάφορο;  Εάν εμείς οι γηγενείς κάτοικοι οι Έλληνες, έχουμε στη θέα τον σταυρό μας πώς θα αντιδράσουν αυτοί και μάλιστα όταν χτυπάνε και οι καμπάνες των εκκλησιών μας;  Θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις του ή θα αντιδράσουμε εμείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Δεν σας είναι γνωστοί οι βιασμοί αρσενικών και θηλυκών από τους  αλλοφύλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης; Δεν ακούσατε για τον βιασμό επτάχρονου κοριτσιού στην Ειδομένη; Πώς θα εκτονωθούν σεξουαλικά όλοι τούτοι οι νέοι και άρρενες οι οποίοι μάλιστα θεωρούν και τη γυναίκα ως υποδεέστερο είδος; Δεν μαθαίνετε τι γίνεται σε άλλες χώρες; Δεν γνωρίζετε ότι στη Σουηδία δεν μπορούν τα ντόπια παιδιά να πάνε στο σχολείο τους εξ αιτίας του boοlying των αλλoφύλων; Δεν γνωρίζετε ότι και στην Πάτρα ακόμη υπάρχουν τέτοια συμπτώματα συμμοριών αλβανών, μωαμεθανών κλπ στα σχολεία; Δεν είναι αυτοί μετριοπαθείς και ειρηνικοί μουσουλμάνοι, οπως π.χ. οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης, ή οι μουσουλμάνοι Σύριοι, Ιρακινοί, Λιβανέζοι που νικούν κατά κράτος τους τζιχαντιστές, μένοντας και μαχόμενοι στις πατρίδες τους μαζί με Χριστιανούς,Αλεβίτες,Κούρδους κλπ. αλλά ητημένοι εκ των πεδίων των μαχών μέλη της Αλ Νούσρα και του ΙSIS, μεταμφιεσμένοι και ξυρισμένοι,  που προ ολίγου καιρού φωτογραφίζονταν βαστώντας τα κεφάλια των αθώων θυμάτων τους,  και χρηματοδοτούμενοι για την μετοίκησή τους από Τούρκικο κορβανά των μυστικών υπηρεσιών.

Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι κάθε έθνος έχει διαφορετικά ιδιώματα και πολιτισμό και είναι φυσικό επακόλουθο  η σύσταση συμμοριών  και γκέτο,  όταν άτομα ίδιων φυλλών  με χάσμα εθίμων και κουλτούρας  με την τοπική κοινωνία, εγκατασταθούν μόνιμα και όχι ως περαστικοί στην δεινοπαθούσα από την κρίση περιοχή μας, που μάλιστα θα ενοχλούνται με το παραμικρό;  Θα δημιουργήσουμε και εδώ geto όπως στις ΗΠΑ οι οποίες είναι μίγμα λαών; Θα εκχωρήσετε εδάφη Ελληνικά σε αλλοφύλους οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα είναι οι νέοι επικυρίαρχοι;

Δεν βλέπετε ότι το σχέδιο των εχθρών μας είναι η αλλοίωση του πληθυσμού; Δεν γνωρίζετε ότι ήδη ξεσηκώθησαν τα Ιωάννινα, η Κρήτη στην οποία σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια είναι αντίθετα σε τέτοια «φιλοξενία» και άλλα μέρη ενάντια στο σχέδιο αφελληνισμού και δεν δέχονται λαθρομετανάστες και λιποτάκτες και τζιχαντιστές ανάμεσά τους,  και δεν συμμετέχουν στα αργύρια της προδοσίας; Θα μπορούσατε π.χ. να λάβετε υπόψη σας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας που αρνήθηκε την σύσταση καταυλισμού, προβάλλοντας το  εύλογο επιχείρημα του ιδιαίτερου τουριστικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα των Μετεώρων. Έχετε διάθεση να δολοφονήσετε και το τελευταίο απομεινάρι τουρισμού στην περιοχή μας, να μην πλησιάζει επισκέπτης στις παραλίες μας  ή μήπως δεν έχουμε εδώ ένα Μ.Σπήλαιο, Ι.Μονή Ταξιαρχών κ.ά.

Αναλαμβάνετε ποινική και αστική ευθύνη για ό,τι συμβεί στα παιδιά μας και σε κάθε αδύναμο ενήλικα εξ αιτίας των πολιτικών σας;

Η απόφαση των παραπάνω δήμων δείχνει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει η κεντρική εξουσία στην τοπική κοινωνία με το έτσι θέλω τέτοιες αποφάσεις, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε.

Πρέπει να είστε και εσείς πρόθυμος, όπως και είστε, πρωτεργάτης.

Σύμφωνα με το άρθρο 120 του  συντάγματος, την εξουσία την αναλαμβάνει ο λαός, όταν παραβιάζεται με τη βία, και ήδη έχει κατατεθεί και στην Εισαγγελία Αιγίου ιερή δήλωση εφαρμογής του άρθου 120 - με αριθμό πρωτοκόλλου 1810/18/6/2015.

Προτεραιότητα για μας έχει πρωτίστως η προστασία της Αιγιάλειας και της χώρας. Εάν λοιπόν τους θέλετε εσείς, να δώσετε το καλό παράδειγμα και πάρτε τους εσείς στο δικό σας σπίτι, όπως μας προτρέπετε από τον τύπο, για να αναλάβετε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συμβεί με τον ερχομό των λαθρομεταναστών και έχουμε δει τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και αυτά που έρχονται.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, εσάς και κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου που θα ψηφίσει την δημιουργία τέτοιων κέντρων, ενώπιον του νόμου.

Σας καλούμε αν τους θέλετε, σε τοπικό Δημοψήφισμα, ώστε εμείς οι πολίτες της Αιγιάλειας, οι ντόπιοι γηγενείς Έλληνες να αποφασίσουμε τι θέλουμε και όχι η δοτή κυβέρνηση και τα μίσθαρνα όργανά της.

Οι Αιγιαλείς πολίτες"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.