Υποβολή προτάσεων από τις παρατάξεις για τις Επιτροπές και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις θεσμικές Επιτροπές και τις αρμοδιότητες που έχουν αυτές, αλλά και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Κατσιφάρας ζητά να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις δύο επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου (Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής) μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2014, ώστε να τεθούν υπό τη κρίση του Σώματος.

Θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο διαβούλευσης και η τελική πρόταση, θα τεθεί στην κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, μέχρι την ίδια ημερομηνία, προτείνει οι παρατάξεις να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, πάντα σε συνεννόηση με την Πρόεδρο και το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέα σχέδιο Κανονισμού που θα τεθεί σε διαβούλευση στο Σώμα.

«Βασική επιδίωξη της νέας θητείας είναι, όχι μόνο να διατηρηθούν τα υψηλά επίπεδα λειτουργίας που παρουσίασε το Σώμα κατά την προηγούμενη περίοδο, και που το έκαναν να ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά στη νέα περίοδο το Όργανο να αναβαθμιστεί περαιτέρω, αξιοποιώντας την εμπειρία που συσσώρευσε από την πρώτη θητεία του» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «χθες, προχωρήσαμε στη σύσταση και τη συγκρότηση των δυο Επιτροπών ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία της Περιφέρειάς μας και να μην υπάρξουν άσκοπες και επιζήμιες για τους πολίτες καθυστερήσεις σε διοικητικές πράξεις, όμως θέλουμε τις προτάσεις των παρατάξεων που θα συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των επιτροπών του συμβουλίου».

Και καταλήγει ο Περιφερειάρχης: «Είμαι πεπεισμένος, ότι μέσα από την τεκμηριωμένη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική το Όργανο, θα βελτιωθεί η ποιότητα της λειτουργίας του και θα ενισχυθεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία στην Περιφέρειά μας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.