''Ξήλωσαν '' επικίνδυνη παιδική χαρά στην Λυκούρια Καλαβρύτων

Στην απομάκρυνση αντικειμένων που κάποτε έιχαν χρήση παιδικής χαράς αλλά πλεον ήταν επικίνδυνα προχώρησε το τοπικό συμβούλιο Λυκούριας.
Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 22 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:00, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το τοπικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, με την ελπίδα ότι οι φωνές τους για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα εισακουστούν.
 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 
Εκκλησιαστικό – Φιλανθρωπικό έργο (Απόφαση Νο 1/2016)
 
α. Το Κοιμητήριο του χωριού μας, λόγω της ειδικής διαμόρφωσης που υφίσταται, χρειάζεται καθάρισμα/ συντήρηση 4-5 φορές το χρόνο (κόψιμο χόρτων, συντήρηση περίφραξης/ ύδρευσης/ πότισμα δέντρων)
 
β. Η ανάγκη κατασκευής οστεοφυλακίου καθίσταται πλέον απαραίτητη για να φυλάσσονται τα οστά των αγαπημένων μας προγόνων
 
γ. Η δημιουργία κοινωνικού εντευκτηρίου στο Νέο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να έρχονται σε επαφή οι κάτοικοι της κοινότητας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί.
 
δ. Η φροντίδα ηλικιωμένων/ ατόμων με ειδικές ανάγκες, η οικονομική βοήθεια οικογενειών με μαθητές/ φοιτητές/ ανέργους, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να σταθούμε αλληλέγγυοι.
 
Λόγω της οικονομικής ασφυξίας του Δήμου Καλαβρύτων, το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε όπως απευθυνθεί στον Αιδεσιμότατο κ. Γεώργιο Μουστάκα και την εκκλησιαστική επιτροπή, ζητώντας την οικονομική βοήθεια/ συμμετοχή από τα έσοδα των ιερών ναών του χωριού μας για να εκπληρώσουμε την κοινωνική αποστολή μας.
Πιστεύουμε ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή, ευαισθητοποιημένη και η ίδια στις ανάγκες του χωριού μας, θα δει το αίτημά μας με αγάπη και κατανόηση, κι εμείς δεσμευόμαστε για την συνετή και με διαφάνεια χρήση των χρημάτων που θα μας διαθέτει, σε χρονικά διαστήματα που η ίδια η Επιτροπή θα αποφασίσει.
 
Παιδική χαρά – (Απόφαση Νο 2/2016)
Η υφιστάμενη παιδική χαρά κρίνεται ακατάλληλη και επικίνδυνη για τα παιδιά της κοινότητας:
α. είναι σε άμεση επαφή με την επαρχιακή οδό Λυκούρια – Κλειτορία και δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών, καθώς διέρχονται αυτοκίνητα ελαφρού και βαρέος τύπου
β. η δυνατότητα περίφραξης καθίσταται αδύνατη
γ. ο υπάρχον εξοπλισμός δεν επιδέχεται διορθωτικές παρεμβάσεις (δοκός κούνιας/ τραμπάλας, σκάλες) λόγω προχωρημένης φθοράς, με συνέπεια να υπάρχουν εκτεθειμένα θεμέλια/ αιχμηρά άκρα/ σημεία παγίδευσης των ρούχων αλλά και του σώματος των παιδιών.

Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων

Πρόεδρος: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης, τηλ: 6974079389, e-mail: agupiela@gmail.com, twitter: @agupiela

 
Το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: 
 
-Να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση του υπάρχοντος εξοπλισμού με αποθήκευση των υλικών στην αποθήκη του συνεταιρισμού
-Να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, όταν η οικονομική δυνατότητα το επιτρέψει, την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και τη λειτουργία καινούριας παιδικής χαράς, εναρμονισμένης με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές της υφιστάμενης νομοθεσίας.
-Την επομένη της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου, ο κ. Χρήστος Π. Δρούλιας και ο κ. Γεώργιος Π. Κατσής προέβησαν σε ξήλωμα του εξοπλισμού της παιδικής χαράς, για το οποίο τους ευχαριστούμε θερμά.
 
Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής
Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης -Σβίγγος Αθανάσιος
πηγη lykouriablog.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.