Βρέθηκε επενδυτής για την Πίστα Φόρμουλα 1 στη Χαλανδρίτσα

Ενα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με νέο στρατηγικό επενδυτή από το εξωτερικό, που έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το project κατασκευής πίστας αυτοκινήτου προδιαγραφών F1 έξω από την Πάτρα, βρίσκεται η εταιρεία "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ".

Η πολυμετοχική εταιρεία που ίδρυσαν το 1995 περίπου 430 μέτοχοι αγόρασε την αναγκαία έκταση 1.148 στρεμμάτων, 18 χλμ έξω από την πόλη της Πάτρας (θέση "Ρέντες" του Δήμου Ερυμάνθου) στην οποία έχει προγραμματίσει την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου προδιαγραφών F1 (Formula 1), πίστας cart διεθνών προδιαγραφών, πίστας ασφαλούς οδήγησης καθώς επίσης και Μουσείου αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρείας προς τους δημοσιογράφους έχουν εξασφαλιστεί οι τίτλοι ιδιοκτησίας, η άδεια σκοπιμότητας από το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, η άδεια κατασκευής από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Αχαίας με ισχύ έως τον Απρίλιο του 2018, η έγκριση καταλληλότητας της πίστας και των εγκαταστάσεων από τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας (FIA & FIM) και ολοκληρωμένα υποστηρικτικά έργα οδικής επικοινωνίας με το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Ενώ οι συζητήσεις με τον επενδυτή ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός στην περιοχή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

 
Η επιδότηση και τα οφέλη
Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία έχει λάβει την έγκριση υπαγωγής της επένδυσης στις διατάξεις του Ν.3299/2004 (ΦΕΚ Α 18/18-04-3013) με επιδότηση του 31,29% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου €94,6 εκατ. ήτοι €28.92 εκατ.
 
Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας, Πλάτων Μαρλαφέκας, αρκετά θα είναι και τα πλεονεκτήματα από τη δημιουργία της πίστας F1 για την γύρω περιοχή.
 
Οπως είπε εκτός του ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και τα αθλητικά γεγονότα θα προσελκύουν κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα να ωφεληθούν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις της περιοχής θα αποτελέσει σταυροδρόμι επικοινωνίας με όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολυμπία οδός, Ιονία Οδός, Λιμάνι Πάτρας, Αεροδρόμια Αράξου - Ανδραβίδα).
 
Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών, αλλά και Πανεπιστήμια με κύριο αντικείμενο τα ηλεκτρικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα με παγκόσμια αναγνώριση.
 
Τέλος, όπως υπογράμμισε ο ίδιος η έναρξη της κατασκευής του φιλόδοξου Project υπολογίζεται εντός του τρέχοντος έτους με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2017 ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί από το 2018.

ΠΗΓΗ:ΥΠΟΔΟΜΕΣ 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.