Βούληση της κυβέρνησης η επέκταση Οδοντωτού, ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ. - Η επέκταση προς Χιονοδρομικό, όνειρο θερινής νυκτός!!!

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων ότι,

σε συνέχεια των προσπαθειών της Δημοτικής αρχής, για το σχεδιασμό, ωρίμανση και υλοποίηση δράσεων και έργων με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής συνολικά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον κ. Σπύρο Πατέρα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων συζήτησε την επέκταση της υπάρχουσας γραμμής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η κυβερνητική πρόθεση να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσω της Επιτροπής Ελλάδα 2021 με υποβολή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αποφασίσθηκε να υποβληθεί η πρόταση ένταξης από το Δήμο Καλαβρύτων συνοδευόμενη από την προκαταρκτική μελέτη που εκπονεί ο ΟΣΕ και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ο.Σ.Ε και Δήμου για την υλοποίηση του.

Προφανώς, πρόκειται για την πρόσκληση ΑΤ14, που έχει υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής καλούνται οι δήμοι όλης της χώρας να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». (Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πρόσκληση πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο 20003-20) Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί και να υλοποιηθεί το έργο (επέκταση της υπάρχουσας γραμμής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας) είναι δύο.
  • Να ετοιμάσει και να υποβάλει ο Δήμος Καλαβρύτων πρόταση, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» για δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που αυτό όπως φαίνεται από το δελτίο τύπου του δήμου Καλαβρύτων, μάλλον θα γίνει και, το σπουδαιότερο που δεν έχει μιλήσει κανείς μέχρι σήμερα,
  • Να περιέλθει η γραμμή του Οδοντωτού, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΟΣΕ. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, η απαιτούμενη δαπάνη για την υλοποίηση της επέκτασης δεν θα είναι επιλέξιμη από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" με αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanet, υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης, ώστε η γραμμή του Οδοντωτού, όπως και η γραμμή του Μουτζούρη του Πηλίου, μαζί με άλλες δύο τοπικές σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας μας, σύνολο δηλαδή τέσσερις, θα περιέλθουν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΟΣΕ, μέσα στον επόμενο μήνα.
Άρα λοιπόν, μάλλον θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί η επέκταση της γραμμής μέχρι την Αγία Λαύρα, με δεδομένο ότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης  και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται για επέκταση μέχρι το χιονοδρομικό, είναι μάλλον όνειρο θερινής νυκτός...

Β.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.