ΒΙΟλογικά από τον τόπο μας...........

Η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Το βιολογικό τραπέζι της νοτιοδυτικής Ελλάδας» που υλοποιεί στο Μ.421 του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013 του Ν. Αχαΐας, διοργανώνει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Πάτρα εκδήλωση με θέμα «ΒΙΟ-λογικά από τον τόπο μας», που περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα, γευσιγνωσία και 5 θεματικά αγροτουριστικά εργαστήρια. Ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι το «ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ» (Μαιζώνος 168 - 174).

Η εκδήλωση αφορά την ανάδειξη και προβολή των βιολογικών προϊόντων της Αχαΐας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές και δημιουργώντας δικτυώσεις του τουριστικού με τον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα με τον κλάδο της βιολογικής παραγωγής.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εστιάτορες, στελέχη εστίασης - τουρισμού, τοπικούς παραγωγούς, εκπροσώπους εκπαιδευτικών κοινοτήτων καθώς και στον τοπικό πληθυσμό, και εντάσσεται στις ενέργειες δικτύωσης –ενημέρωσης για την περιοχή.

Στόχος είναι η επίτευξη της συνεργασίας του αγροτικού τομέα (παραγωγούς βιολογικών προϊόντων) με τον τουριστικό τομέα (ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης) ώστε να αναδειχθεί η ταυτότητα της περιοχής, να αυξηθεί η διάθεση στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, να βελτιωθούν η διατροφική αλυσίδα των τουριστικών μονάδων και η εικόνα του τουριστικού προϊόντος.

Τα θεματικά των εργαστηρίων που θα διεξαχθούν μετά την ημερίδα και την γευσιγνωσία, θα είναι: 
1ο εργαστήρι - Ο βιολογικός χαρακτήρας των προϊόντων ως μέσο προσέλκυσης καταναλωτών και επισκεπτών 
2ο εργαστήρι - Σύνδεση τοπικών παραδοσιακών συνταγών παρασκευής γευμάτων και βιολογικών αγροτικών προϊόντων για την ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής. 
3ο εργαστήρι - Ενέργειες marketing για την ανάδειξη των βιολογικών προϊόντων και της αξιοποίησής τους από τον τουριστικό τομέα. 
4ο εργαστήρι - Δυνατότητες συνεργασίας βιο-αγροτικού και τουριστικού τομέα. Τοπικές στρατηγικές. 
5ο εργαστήρι - Ο ρόλος των θεσμικών φορέων και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάδειξη των βιολογικών προϊόντων και στη δικτύωση του βιο-αγροτικού με τον τουριστικό τομέα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.