ΒΙΝΤΕΟ - Η Κούτελη τιμά τον μεγάλο ευεργέτη Αθ. Μαρτίνο για την ανακαίνιση του Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου

Το απόγευμα της 16 Αυγούστου 2015, διοργανώθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Πολιτιστικό Σύλλογο "Αναγέννηση" και την Τοπική Κοινότητα Κούτελης, εκδήλωση υποδοχής στο Μεγάλο Ευεργέτη ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ για τη μέχρι τώρα προσφορά του στην ανακαίνιση, ανακατασκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παλιά Κούτελη.

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με έξοδά του ( εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ), εδώ και ένα χρόνο πληρώνει τις εργασίες ανακαίνισης, ανακατασκευής και συντήρησης του Ναού που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από υπόγεια νερά, σεισμικές δονήσεις και τις ρίζες του υπεραιωνόβιου πλατάνου που δεσπόζει στο προαύλιο του.

Ο εφημέριος της ενορίας Φίλιππος Χόρμπας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ.Λαζουράς, ο βοηθός δημάρχου Ν.Μαγκαφάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σφαραγκούλιας, ο πρώην Δήμαρχος Αθ.Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ Α. Σφαραγκούλιας, o πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Θ.Παναγόπουλος, πολλοί συγχωριανοί, φίλοι και επισκέπτες υποδέχτηκαν τον κ. Μαρτίνο, που για πρώτη φορά επισκεπτόταν το χωριό και το έργο που χρηματοδοτεί.

Σύμφωνα με το Σκάι Πάτρας, ο κ. Δημήτριος Μπαλής, μηχανικός της εταιρείας C.E.R.S που υλοποιεί το έργο, περιήγησε και ενημέρωσε τον κ.Μαρτίνο και τους επισήμους για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί .

Ακολούθησε δέηση  υπέρ υγείας του δωρητή και των μελών της οικογένειάς του. Στη συνέχεια σε σύντομους χαιρετισμούς ο .π. Φίλιππος Χόρμπας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Α. Σφαραγκούλιας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, η κα Νίκη Παναγοπούλου, αναφέρθηκαν στη μεγάλη προσφορά του κ. Μαρτίνου, τη σημασία και την ιστορία του ναού, και του εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες.

Ο δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση του τοπικού προέδρου, να ανακυρηχτεί ο κ. Μαρτίνος ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ. Ο επιβλέπων μηχανικός Κ.Κουραχάνης και ο  μηχανικός της εταιρείας C.E.R.S Δημήτριος Μπαλλής,  αναφέρθηκαν στις ιδιαιτερότητες του έργου, τις τεχνικές δυσκολίες  και στην πορεία των εργασιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο skaipatras.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.