Βελτιώνεται ο δρόμος από τα Καλάβρυτα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες συντήρησης του οδικού άξονα που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, καθώς σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κι έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ ευρώ. Η υλοποίησή του είναι σημαντική για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία, καθώς με την βελτίωση της πρόσβασης ενισχύεται περαιτέρω ο χειμερινός τουρισμός που συνδέεται με την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ και τον υπόλοιπο χρόνο ο δρόμος εξυπηρετεί τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων.

Εξαιτίας των έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών που έχουν προηγηθεί στο ορεινό ανάγλυφο του Δήμου Καλαβρύτων, ο συγκεκριμένος οδικός άξονας έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές, γι αυτό και η ανάγκη άμεσης συντήρησης της οδού κρίθηκε αναγκαία.

Προβλέπονται εργασίες που αποσκοπούν στην βελτίωση και αποκατάσταση των υπαρχόντων τεχνικών έργων (σωληνωτών αγωγών, αντιστήριξη πρανών κλπ), καθώς και αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος και του ασφαλτοτάπητα του σε διάφορες θέσεις, καθ’ όλο το μήκος της οδού, με στόχο την επαναφορά της δρόμου στην αρχική του κατάσταση.

Θα γίνει επίσης αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του χώρου στάθμευσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης (στηθαία στις επικίνδυνες θέσεις, πινακίδες σήμανσης, οριοδείκτες καθώς και διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, τόσο στα όρια της όσο και στο άξονα της κ.λ.π.).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.