Βαριά τιμωρία στα ''τυφλά'' για την Α.Ε.Καλαβρύτων

Η πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Αχαίας ''ερευνώντας'' καταγγελίες του διαιτητή οι οποίες είχαν διατυπωθεί στο φύλλο αγώνα, κάλεσε την Πέμπτη 28/1/2015 την διοίκηση της ομάδας των Καλαβρύτων προκειμένου να δώθούν εξηγήσεις.

Η κατηγορία που αφορούσε την διοίκηση της ομάδας αναφερόταν στην διατύπωση της φράσης από τον διαιτητή Π. Τιμολέων ότι ΄κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και ενώ κατευθυνόταν με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια προπηλακίστηκε από θεατές. Κακή η συνήθεια και ακόμα πιο κακή είναι η εκδήλωση φαινομένων λεκτικής βίας στα γήπεδα και οι άνθρωποι της Α.Ε.Καλαβρύτων κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές,πράγμα που έχουν πετύχει .

Το γεγονός της εχθρικής αντιμετώπισης των διαιτητών στα γήπεδα είναι υπαρκτό και οφείλεται στην αθλητική και κοινωνική παιδεία των θεατών αλλά και στην διάχυτη αμφισβήτηση της υγιούς πρόθεσης του εκάστοτε διαιτητή. Ο νόμος και η διάρθρωση της αθλητικής δικαιοσύνης περιλαμβάνει τρόπους προφύλαξης των διαιτητών οι οποίοι περικλείονται στην αυστηρότητα των ποινών και την απόλυτη εμπιστοσύνη στην άποψη του διαιτητή, του οποίου η κρίση δεν αμφισβητείται ακόμα και αν παρουσιάζει εμφανή λάθη.

Στις 23/1/2015 και στον αγώνα Α.Ε.Καλαβρύτων – Πανιώνιος Αχιλλέας για πρώτη φορά η διοίκηση της Α.Ε.Κ δεν μπορούσε να περιορίσει τις αρνητικές για την διαιτησία κρίσεις γιατί ήταν καθολικές. Ακόμα και φίλαθλοι ηλικιωμένοι που είναι συνήθως πράοι ''βγήκαν από τα ρούχα τους'', όχι τόσο από τα λάθη, όσο από την προκλητικότητα του διαιτητή.

Θα μας συγχωρήσει η πειθαρχική επιτροπή αλλά επειδή μόνο ένα μέλος της ......έτυχε να βρίσκεται στο γήπεδο των Καλαβρύτων εκείνη τη μέρα συνοδεύοντας της ομάδα του, τον Πανιώνιο, ΔΕΝ υπήρξε προπηλακισμός, με δεδομένο ότι όποιος ασχολείται και πηγαίνει στο γήπεδο δεν προέρχεται από αθλητική ή οπαδική παρθενορραφή.

Με την λογική της τιμωρίας που επέβαλε η επιτροπή θα πρέπει όλες οι γηπεδούχοι, όλων των κατηγοριών στην Ελλάδα και όχι μόνο, κάθε αγωνιστική να διώκονται πειθαρχικά και για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τον σύνδεσμο διαιτητών, να τιμωρούνται.

Η σχέση του ύψους της ποινής και του επιδιωκόμενου σωφρονισμού πρέπει να  είναι συμβατές  για να υπάρχει αποτέλεσμα και να μην σπαταλάται για εγωιστικούς λόγους η ισχύς του νόμου.

Στην περίπτωσή μας είναι άγνωστο το πως πρέπει να συμπεριφερθούν στο μέλλον οι φίλαθλοι για να μην χρεώσουν ποινή την ομάδα τους και ακόμα πιο άγνωστο τι παραπάνω πρέπει να κάνουν τα μέλη της διοίκησης για να ''εξασφαλίζουν'' τους διαιτητές στο γήπεδο των Καλαβρύτων.

Η ποινή που επιβλήθηκε για την ομάδα των Καλαβρύτων, είναι πρόστιμο 100 ευρώ και μια αγωνιστική εκτός έδρας.

Η επιτροπή μάλλον άκουσε και δέχθηκε κάποια λόγια από την απολογία, γιατί η ποινή για τα Καλάβρυτα θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλη, αφού δεν υπάρχει ζυγαριά ακριβείας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν άκουσε λέξη όμως για την ποινή που επέβαλε σε ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ, τον οποίο τιμώρησε με αποκλεισμό 10 αγωνιστικών.

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε μια μόνο πρόταση του φύλλου αγώνα και δυστυχώς ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ .Κανένα άλλο στοιχείο δεν εξετάστηκε !!

Εξοντωτική ποινή που σκοπό έχει, ακολουθώντας τις αυστηρές διατάξεις του νόμου, να συνετίσει ποδοσφαιριστές όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών .......πριν πράξουν και λιγότερο σχετίζεται με τον ελεγχόμενο ποδοσφαιριστή.

Στην φωτογραφία διακρίνονται μέλη της διοίκησης και ο αρχηγός της ομάδας των Καλαβρύτων να παρέχουν την προστασία που ζήτησε ο διαιτητής στο ημίχρονο και δεν διακρίνονται επιθετικές συμπεριφορές από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι παρακολουθούν την έξοδο των διαιτητών και εκφράζουν παράπονα.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.