Β. Αποστολόπουλος: "Πρωτοβουλίες" υπουργών σηματοδοτούν την έναρξη προεκλογικής περιόδου;

Μάλλον έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο... Επενδυτικά προγράμματα τα οποία ήταν για καιρό μπλοκαρισμένα, για τυπικούς λόγους, από διάφορους φορείς υπουργείων, αρχίζουν σιγά σιγά να ξεμπλοκάρουν μετά από πρωτοβουλίες;... υπουργών. Παράδειγμα το παρακάτω δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά "πρωτοβουλία" του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προκειμένου να εγκριθούν 62 έργα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Φαίνεται ότι επενδύσεις τις οποίες έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σα χώρα, ειδικά αυτή την περίοδο και που θα αποτελούσαν μοχλό για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, έμεναν στα συρτάρια υπουργείων προκειμένου να βγουν την κατάλληλη στιγμή προς εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων...

Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας με τίτλο "Ξεμπλόκαραν 190 + 62 νέες Επενδύσεις του Προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου – υπηρεσιών" προς επιβεβαίωση αυτών που αναφέρουμε παραπανω:

Εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η ένταξη στο σχετικό Πρόγραμμα 62 ακόμα έργων (σε συνέχεια των προηγούμενων 190 έργων) Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, και του Εμπορίου – Υπηρεσιών.

Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 6.703.592,90 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 3.177.980,97 εκ. ευρώ. Η ένταξη των έργων αυτών είχε αρχικά μπλοκάρει για τυπικούς λόγους, από τους ενδιάμεσους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία έκανε επανεξέταση των αιτήσεων, μία-προς-μία, και δικαίωσε όσους επενδυτές πληρούσαν τα κριτήρια.   

Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια διαχωρίζονται, βάσει του οδηγού εφαρμογής, στους κλάδους των Υπηρεσιών (που αφορούν επενδύσεις ύψους 20.000 – 100.000 ευρώ), Μεταποίησης (επενδύσεις ύψους 30.000 – 300.000 ευρώ) και Τουρισμού (επενδύσεις ύψους 20.000 – 300.000 ευρώ). Το ποσοστό επιχορήγησής τους διαφέρει ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της Επιχείρησης.

Η ένταξη έργων στο σχετικό Πρόγραμμα, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.