Β. Αποστολόπουλος: Προτάσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης από το Δήμο, των Δράσεων των Συλλόγων

Σε προηγούμενο άρθρο, την 4 Μαΐου 2015, στη στήλη "Απόψεις" του Καλάβρυτα Νετ, με τίτλο "Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Καλαβρύτων! 27.500 ευρω για τους Συλλόγους. Χρηματοδότηση δράσεων ή εξόφληση προεκλογικών γραμματίων;", είχε γίνει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούνται μέχρι σήμερα οι Σύλλογοι του Δήμου μας.

Στο τέλος του άρθρου υπήρχε η δέσμευση ότι, σε νεώτερο άρθρο, θα υπάρξουν αντίστοιχες προτάσεις από τον υπογράφοντα, που θα αφορούν τον τρόπο χρηματοδότησης των Δράσεων των Συλλόγων. Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα διατυπώνοντας ορισμένες προτάσεις, που ίσως θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναυσμα ή βάση, για περαιτέρω συζήτηση - κριτική. Θέλω να τονίσω εδώ, ότι δεν διεκδικώ φυσικά το αλάθητο, και ούτε είμαι ο καθ' ύλην αρμόδιος  για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική από όπου και αν προέρχεται ειναι καλοδεχούμενη.

 

1) Κριτήρια Επιλεξιμότητας Δράσεων

Θα πρέπει να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων παρουσία εκπροσώπων από Συλλόγους για το ποιά θα πρέπει να είναι τα κριτήρια που θα διέπουν τις Δράσεις των Συλλόγων προκειμένου να τηρούν ορισμένες προδιαγραφές όσον αφορά  στόχους, δραστηριότητες κλπ. και να παρθεί ομόφωνη απόφαση τόσο από πλευράς συμπολίτευσης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου. 

2) Υποβολή Κοστολογημένων Προτάσεων από τους Συλλόγους

Κάθε χρόνο και πριν από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο Δήμο, θα πρέπει να υποβάλλονται από τους Συλλόγους, κοστολογημένες προτάσεις, που να αφορούν τις Δράσεις τις οποίες προτίθενται να υλοποιήσουν μέσα στο έτος και που τηρούν τα παραπάνω κριτήρια επιλεξιμότητας

3) Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Αφού το Δημοτικό Συμβούλιο, ή κάποια Διακομματική Επιτροπή του Δήμου κρίνει ότι τηρούν τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας που αναφέρονται παραπάνω, να γίνεται η έγκριση των Δράσεων, ή στην περίπτωση Διακομματικής Επιτροπής εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση των Δράσεων.

4) Ανάθεση από το Δήμο του έργου των Δράσεων, σε εταιρείες, ιδιώτες, φορείς, κλπ

Δημοσίευση της πρόθεσης για υλοποίηση των Δράσεων από το Δήμο και ανάληψη προσφορών από εταιρείες, ιδιώτες, φορείς κλπ οι οποίοι δύναται να εκτελέσουν το έργο.

5) Έλεγχος της υλοποίησης των Δράσεων

Έλεγχος από επιτροπή του Δήμου, ίσως εδώ θα μπορούσε να είναι η ίδια Διακομματική Επιτροπή που αναφέρεται στην πρόταση 3, για το αν υλοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες Δράσεις, αν έγιναν οι δραστηριότητες, εκπληρώθηκαν οι στόχοι κλπ και να δίνεται η έγκριση για εξόφληση στον ανάδοχο του έργου.

6) Εξόφληση των Δράσεων

Μετά την έγκριση, οι ανάδοχοι των Δράσεων, θα μπορούν να προσκομίζουν τα αντίστοιχα παραστατικά και να γίνεται η εξοφλησή τους κατευθείαν από το Δήμο.

 

Για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, ένα βασικό εργαλείο θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαβρύτων, όπου θα μπορούσε μέσω αυτής να γίνεται η υποβολή των προτάσεων από τους Συλλόγους, η δημοσίευσή τους για ανάληψη προσφορών κλπ, όπως και να υπάρχει ένα πλήρες αρχείο Δράσεων - Δραστηριοτήτων των Συλλόγων.

Το Καλάβρυτα Νετ είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει να πει τις δικές τους ιδέες - προτάσεις για το παραπάνω θέμα, καθώς και για οποιοδήποτε θέμα θεωρεί ότι πρέπει να γνωστοποιηθεί μέσω του blog μας.

 

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.