Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δημοψήφισμα Το ΛΑΘΟΣ του Τσίπρα που μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό. Μήπως η αποχή είναι η λύση;

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

 

Όλοι μας βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα, μιας κατά τη γνώμη μου τελείως λάθος επιλογής της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το δημοψήφισμα είναι ένα όπλο της δημοκρατίας που αν χρησιμοποιηθεί λάθος, μπορεί να τραυματίσει θανάσιμα την ίδια τη δημοκρατία, αφού μπορεί να οδηγήσει στον εθνικό διχασμό.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, ο πολιτικός κόσμος δείχνει μια τεράστια ανωριμότητα, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, βάζοντας το μικροκομματικό συμφέρον και τον εγωισμό πάνω από την πατρίδα, ο πολιτικός κόσμος ίσως δεν έχει καταλάβει ότι οδηγεί τη χώρα στο διχασμό. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ανήκει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Δεν στάθηκε αντάξιος στις προσδοκίες του λαού που τον ψήφισε. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, η αδυναμία να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του και αδυναμία λήψης κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας, τον οδήγησε σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα με ανύπαρκτο ερώτημα.

Όλοι είδαμε πόσο εύκολα μπαίνουν οι ταμπέλες στους πολιτικούς, παρασύροντας και το λαό. "Ευρωπαϊστές" οι μεν, "Αντιευρωπαϊστές" οι δε. Πολιτικά ανώριμους, συμφεροντολόγους εγωιστές, ανίκανους, θα χαρακτήριζα τους πολιτικούς σήμερα εγώ. Και από δίπλα μια Ευρώπη να μας κοιτάζει περιφρονητικά, μη έχοντας πλέον καμιά εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, έτοιμη να μας γυρίσει την πλάτη.

Τελικά τα αποτελέσματα για τη χώρα, είτε ψηφίζοντας ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, θα είναι το ίδιο ολέθρια.

Όμως για άλλη μια φορά στην ιστορία του, ο ελληνικός λαός θα διχαστεί από ένα ερώτημα δημοψηφίσματος, που πλέον δεν υφίσταται, αφού φρόντισαν οι εταίροι μας να το αποσύρουν. Όμως "ευρωπαϊστές" και "αντιευρωπαϊστές", τυφλωμένοι οδηγούνται στο διχασμό. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά από πολιτικά κόμματα που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας. 

Εγώ προσωπικά αρνούμαι να μπω στη λογική ενός ανύπαρκτου ερωτήματος, γι αυτό ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ από αυτή τη διαδικασία του ψεύτικου δημοψηφίσματος. Επιλέγω συνειδητά να μη προσθέσω με την ψήφο μου ούτε ένα "λιθαράκι" στον εθνικό διχασμό, που, δυστυχώς, μακάρι να κάνω λάθος, βλέπω να έρχεται.

Σε αυτή την παγίδα δυστυχώς έπεσαν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων ο Κώστας ο Κούκιος με το φίλο μου το Λεωνίδα το Βασιλόπουλο, Εξέφρασαν δημόσια τη θέση τους, υπέρ του ΝΑΙ ο μεν, υπέρ του ΟΧΙ οι άλλοι δύο. Υπό άλλες συνθήκες, θα έκαναν πολύ καλά και ίσως θα επιβαλλόταν να το κάνουν. Στις στιγμές όμως που ζούμε σήμερα, πιστεύω ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνουν και οι τρεις παρατάξεις του Δήμου,  ήταν να έβγαζαν ένα κοινό μήνυμα ενότητας προς τους κατοίκους του Δήμου.

Όσο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θα έπρεπε να κάνει το αυτονόητο. Αυτό που ήδη έκανε σήμερα στη Γερμανία, η καγκελάριος Μέρκελ. Να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Να πάρουν όλοι την ευθύνη. Να βγάλουν κοινό διάγγελμα, να ακυρώσουν το δημοψήφισμα και να πάνε με εθνική διακομματική επιτροπή διαπραγμάτευσης, χαράσσοντας μια κοινή γραμμή, να συζητήσουν με τους εταίρους.

Επίσης μια κοινή γραμμή από όλα τα κόμματα, πρέπει να χαραχθεί και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στο εσωτερικό της χώρας. Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε δηλαδή ένα σοβαρό κράτος. Να φτιαχτεί πλάνο υλοποίησης και να παρουσιαστούν όλα αυτά στους εταίρους. Μόνο έτσι θα μας δουν με σοβαρότητα και θα δοθεί λύση.

Όσο για εμάς τους απλούς πολίτες πρέπει να αποκτήσουμε σύντομα πολιτική παιδεία. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να γίνουμε "απλοί στρατιώτες" στην προσπάθεια της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας, να πάψουμε να θεωρούμε την ψήφο μας μέσο συναλλαγής, για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη και να πάψουμε επίσης να είμαστε "έρμαια" στον κάθε λογής "πολιτικό απατεώνα", που μας υπόσχεται "λαγούς με πετραχήλια".

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας αυτή την ύστατη στιγμή. Το χρωστάμε στα παιδιά μας στα εγγόνια μας και στην πατρίδα μας...


Β. Αποστολόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.