Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Χιονοδρομικό: Η φιέστα του χιονοστρωτήρα. Αναπάντητα καίρια ερωτήματα

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

 

Στο πρόσφατο δελτίο τύπου του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, που δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου και, σύμφωνα με το οποίο παραλήφθηκε, από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ο νέος χιονοστρωτήρας PistenBully 600 with winch, που προμηθεύθηκε το χιονοδρομικό Κέντρο, προκειμένου να ανανεώσει και να ενισχύσει, τους χιονοστρωτήρες που διαθέτει, δώθηκαν ορισμένες απαντήσεις, σε πρόσφατο άρθρο του υπογράφοντα, που δημοσιεύτηκε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ με τίτλο "Σοβαρά ερωτήματα με αφορμή το ταξίδι του δημάρχου Γ. Λαζουρά στην Αυστρία" διαβάστε εδώ

Οι απαντήσεις αυτές αφορούν κυρίως στα ερωτήματα που τέθηκαν, σχετικά με  το κόστος και τη διαδικασία αγοράς του συγκεκριμένου μηχανήματος, καθώς επίσης και για το που βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά του από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Αναπάντητα όμως εξακολουθούν να παραμένουν βασικά ερωτήματα, που πιστεύω ότι πρέπει να απαντηθούν στο δημοτικό συμβούλιο που έχει δεσμευτεί ο κ. Λαζουράς ότι θα γίνει, με θέματα που αφορούν αποκλειστικά στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ερωτήματα όπως το ποιος έκανε την εισήγηση στο ΧΚΚ, αν συντάχθηκε πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών, πότε και που έγινε η δημοσίευση της προκήρυξης, αν υπήρχαν προσφορές από άλλες εταιρείες και τέλος όσον αφορά το Ελληνογερμανικό ή Γερμανοελληνικό ταμείο  για το μέλλον άν αυτός είναι ένας τρόπος να επιστραφούν και πάλι τα χρήματα στη Γερμανία είναι μερικά από αυτά.

Όσον αφορά το τελευταίο, δηλαδή το Ελληνογερμανικό Ταμείο, χρεώνουμε τα 50.000 που δόθηκαν μέσω αυτού για την αγορά του χιονοστρωτήρα σαν επιστρεφόμενα στο Γερμανικό κράτος και περιμένουμε να δούμε πόσα άλλα από τα χρήματα που θα δοθούν μέσω αυτού στο Δήμο Καλαβρύτων, θα επιστραφούν στη Γερμανία.  

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο πρώτος στην Ελλάδα χιονοστρωτήρας PistenBully 600 with winch.

 

 

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ο πρώτος χιονοστρωτήρας PistenBully 600 with winch.

Παραλήφθηκε, από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ο νέος χιονοστρωτήρας PistenBully 600 with winch, που προμηθεύθηκε το χιονοδρομικό Κέντρο, προκειμένου να ανανεώσει και να ενισχύσει, τους χιονοστρωτήρες που διαθέτει.

Ο χιονοστρωτήρας αυτός (PistenBully 600 with winch) είναι εργοστασίου κατασκευής της εταιρείας KASSBOHRER PistenBully, με έτος κατασκευής το 2006 και ώρες λειτουργίας 7883 και αγοράστηκε, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή προσφορών που αξιολογήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την εταιρεία PISTENTECH, που εδρεύει στο νομό Ροτβάιλ, της Βάδης Βυρτεμβέργης, της Γερμανίας, και ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία Αντώνιο Καρακικέ.

Ο υπερσύγχρονος αυτός χιονοστρωτήρας, διαθέτει, μηχανή 430 ίππων MERCEDES, εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα χειρισμού και ασφαλείας, το πιο σύγχρονο μαχαίρι 12 σπασιμάτων και φέρει φρέζα τύπου Alpinmultiplex, με μεγάλες δυνατότητες για στρώσιμο πιστών έως και 120 στρέμματα την ώρα. Έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την καλή λειτουργία του από αρχιμηχανικό του εργοστασίου κατασκευής του και διαθέτει το σχετικό πρωτόκολλο καλής λειτουργίας με τη σφραγίδα του εργοστασίου.

Ο χιονοστρωτήρας αυτός, κόστισε μαζί με την μεταφορά του, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο, δόθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον (D.G.Z.), είναι δε ο μοναδικός και ο πρώτος χιονοστρωτήρας αυτού του τύπου (PistenBully 600 with winch) που κυκλοφορεί, στα χιονοδρομικά κέντρα, ολόκληρης της Ελλάδος.

Θεωρείται δε, το καλύτερο μοντέλο (η κορυφή) της κατασκευάστριας εταιρείας και καινούργιος κοστίζει από 400 έως 450.000 ευρώ, ανάλογα με τα πρόσθετα που διαθέτει.

Σημειώνεται ότι, οι υπάρχοντες χιονοστρωτήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, έχουν κατασκευασθεί, κατά τα έτη 1994, 2000 και 2003.

Με το νέο αυτό χιονοστρωτήρα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, θα καλύπτει γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, τις ανάγκες του για τη διάστρωση των πιστών του και θα τις διαθέτει νωρίτερα και καλύτερα διαστρωμένες στους χρήστες τους, χιονοδρόμους.


 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.