Τρία θέματα Τρεις Δράσεις το τριήμερο 8, 9 και 10 Απριλίου στα Καλάβρυτα

Η Ε.Ε.Φ. σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, οργανώνει τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων, με στόχο μια αλληλεπίδραση μεταξύ της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και της ευρύτερης Κοινωνίας της Πόλης των Καλαβρύτων.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να γίνει συζήτηση για τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο Πολίτη.

Το πρώτο θέμα είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η στάση καθενός από εμάς απέναντι σε αυτά, κάτι που θα επιτευχθεί από την κατάθεση πληροφοριών αλλά και ερευνητικών επιτευγμάτων σε καθημερινά ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης του Ανθρώπου με το Περιβάλλον. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ της Επιστημονικής Κοινότητας θα είναι καθοριστική στην συζήτηση που θα προκληθεί στο πλαίσιο των εργασιών του Περιβαλλοντικού Συμποσίου.

Το δεύτερο θέμα έχει σχέση με την προβολή του Τηλεσκοπίου ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στην Κορυφή του Χελμού. Αυτό θα επιτευχθεί τιμώντας και παρουσιάζοντας τον Μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ Φιλόσοφο Αρίσταρχο αλλά και την επιστημονική αξία που έχει η χρήση του Τηλεσκοπίου στην Περιοχή των Καλαβρύτων. Τρεις κορυφαίες Προσωπικότητες θα αναδείξουν αυτή την δράση.

Το τρίτο θέμα έχει σχέση με την διάχυση της Επιστημονικής Γνώσης στην Μαθητική Κοινότητα. Με στόχο οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν, να έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και εκπαιδευτικούς, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις πειραματικές εφαρμογές της σύγχρονης φυσικής, αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Η δράση αυτή λέγεται «Η Φυσική μαγεύει...ας περπατήσουμε μαζί για να την κατακτήσουμε».

Ας είμαστε όλοι εκεί στην ξεχωριστή και όμορφη πόλη των Καλαβρύτων...

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 8, 9 ΚΑΙ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες - λεπτομέρειες στο site www.eef.gr


 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.