ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εγραψε η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ :

 Ιός, «χτύπησε» για τα καλά τον Δήμο Καλαβρύτων. Και δεν μιλάμε για τον κορονοϊό, αλλά για τον ιό που έχει εισβάλει από πολύ πιο πριν, τον... κηφηνοϊό. Κάτι κηφήνες, εξωθεσμικοί παρατρεχάμενοι που βρήκαν χώρο, εισέβαλαν και απαιτούσαν. Μια του «κλέφτη», δυό του «κλέφτη» και ο Δήμαρχος έκανε «απολύμανση». Ελπίζουμε αποτελεσματική «απολύμανση» και να μην παρουσιαστούν πάλι κρούσματα... Το μόνο που κάνουν τώρα οι κηφήνες είναι να γράφουν εκβιαστικά λιβελλογραφήματα και να πετάνε «λάσπη» προς το Δημαρχείο και κυρίως στο πρόσωπο του Δημάρχου, μπας και τον αναγκάσουν να τους περιμαζέψει και πάλι... Ο Δήμαρχος είναι έξυπνος, τους έδωσε τις ευκαιρίες, στάθηκαν λίγοι και ανίκανοι... και δεν νομίζουμε να υπάρχει νέα ευκαιρία.

 Οι αργόσχολοι κηφήνες, άλλαξαν τακτική και γλύφουν τώρα συνεργάτες του Δημάρχου, εφαρμόζοντας την τακτική, «διαίρει και βασίλευε». Εκθειάζουν την δράση Νασιώτη (όχι ότι δεν το αξίζει, το αξίζει ο γιατρός) αλλά η εκθείαση είναι προσχηματική. «Δούρειος ίππος» για να εισχωρήσουν και πάλι...

Αυτοί το χαβά τους Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί το... χαβά τους Προεκλογικά στήριζαν με τα μπούνια τη νέα δημοτική αρχή. Προφανώς είχαν... όνειρα Ποιος ξέρει τι "σχέδια” να έκαναν; Αλλά μάλλον τα όνειρα τους έμειναν όνειρα. Προφανώς βρήκαν πόρτες κλειστές και από το νέο δήμαρχο όπως και από τον προηγούμενο! Και τώρα βγήκαν πάλι στα κάγκελα. Γνωστό το έργο, το έχουμε ξαναδεί!!! Βέβαια αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον: Μπράβο, δήμαρχε !!!! και δεύτερον: Πού πας, ρε Καραμήτρο. Εδώ είμαστε λίγοι άνθρωποι, ξέρουμε ο ένας την καμπούρα του άλλου.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΤΗΣ:

Έχω πολλές πολιτικές διαφορές με τον Παπαδόπουλο στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου. Υπάρχουν πράγματα που θα κανα πολύ-πολύ καλύτερα από αυτόν, γιατί ενεργώ τελείως διαφορετικά και γιατί είμαι άνθρωπος της ρήξης και των αποφάσεων χωρίς να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που θα κανα πολύ-πολύ χειρότερα ή δεν θα μπορούσα να τα κάνω καθόλου ενώ αυτός στα συγκεκριμένα θέματα τα καταφέρνει άριστα γιατί έχει την ευελιξία και την διπλωματία που απαιτούνται για τον χειρισμό τους.

Διώξε από δίπλα σου τα λαμόγια και τους αυλοκόλακες. Αυτοί που σε γλείφουν σήμερα θα είναι αυτοί που θα σου καρφώσουν το μαχαίρι αύριο πισώπλατα.

Αξιοποίησε το Καλαβρυτινό Επιστημονικό Δυναμικό. Έχουμε άριστους επιστήμονες σε όλους τους τομείς. Σταμάτα τις αναθέσεις σε γραφεία για να βγάλουν πέρα αυτά που θέλεις και ανάθεσε τα σε Καλαβρυτινούς με την αντίστοιχη ειδικότητα. Και δωρεάν θα το κάνουν και καλύτερα θα το κάνουν και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών θα το κάνουν γιατί θα το κάνουν για το καλό του τόπου τους. (Διαβάστε εδώ)

ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Ο Κερτεζίτης Ιωάννης Σαμαρτζόπουλος με μεγάλη εμπειρία στα δημοτικά θέματα από την πολύχρονη υπηρεσία του εκεί, ορίστηκε σήμερα Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Καλαβρύτων.

Οικονομικού χαρακτήρα φυσικά όλες οι αρμοδιότητές του, και αυξημένες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εποπτεία, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των διαδικασιών των πάσης φύσης Προμηθειών, Υλικών, Εξοπλισμού, Υπηρεσιών και Αποθηκών.

 Αρμοδιότητες:

 Ø Η Εποπτεία, συντονισμός, παρακολούθηση και ευθύνη καλής λειτουργίας όλων των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ø Η Εποπτεία και ευθύνη των: Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας Φωτισμού, Ελέγχου, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης

Ø Η  ευθύνη της έγκαιρης βεβαίωσης και είσπραξης των πάσης φύσεως εσόδων του Δήμου.

Ø Η  συνυπογραφή των βεβαιωτικών καταλόγων, που έχουν συνταχθεί από την αρμόδια Υπηρεσία. · Τον έλεγχο της κανονικής είσπραξης των εσόδων του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων.

Ø Η  έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

Ø Ο  έλεγχος της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, καθώς και τον έλεγχο των Οικονομικών Εκθέσεων και Καταστάσεων του Δήμου Καλαβρύτων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ø Η  εποπτεία, συντονισμό, παρακολούθηση των διαδικασιών των πάσης φύσης Προμηθειών, Υλικών, Εξοπλισμού, Υπηρεσιών και Αποθηκών.

Ø Η μέριμνα για την περιστολή των δαπανών των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων.

Ø Η υπογραφή των, υπό του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, πάσης φύσεως εκδιδομένων εγγράφων, βεβαιώσεων και αποφάσεων που σχετίζονται με την άσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων

Συμπέρασμα:

 Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ “ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη “ .

Είδατε τι πέτυχε:

 Νόμισε ότι μπορεί με τα γραφόμενα της να οδηγήσει την Δημοτική Αρχή σε υποταγή στις επιθυμίες της προηγούμενης, υπό τον κ. Λαζουρά, Δημοτικής Αρχής.

Όμως, ο διευθυντής της - μέτοικος των Καλαβρύτων - υποτίμησε τι εστι Λάκης Νασιώτης.

Ο Λάκης , πατάει στα πόδια του, δεν έχει ανάγκη κανένα και δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του  αντέδρασε, ως όφειλε, άμεσα , υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

 Υπενθύμισε ότι είναι άνθρωπος της ρήξης και των αποφάσεων χωρίς να  τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Και ταυτόχρονα ότι έχει επίγνωση ότι ο Δήμαρχος Παπαδόπουλος  τα καταφέρνει άριστα χωρίς ρήξεις γιατί έχει την ευελιξία και την διπλωματία που απαιτούνται για τον χειρισμό κάποιων λεπτών θεμάτων.

 Έτσι μπήκε το νερό στο αυλάκι.

 Ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται να έρθει προσωπικά σε ρήξη με τον κ. Λαζουρά.

Όρισε τον Γιάννη Σαμαρτζόπουλο αντιδήμαρχο οικονομικών υποθέσεων.

Ο Γιάννης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση..

Άλλωστε, ως Κερτεζίτης, όπου ευδοκιμούν οι πατάτες και τα κάστανα, δεν έχει πρόβλημα ούτε να πιάσει την καυτή πατάτα, ούτε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Ο εστι μεθερμηνευόμενον : Άρχεται ο οικονομικός έλεγχος των διοικήσεων Λαζουρά.   ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ KalavrytaNet

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.