Τοποθέτηση πινακίδων P- 40 για τον αποπνιγμό του Μουσείου Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος

Πινακίδες που απαγορεύουν την στάση και την στάθμευση στο τμήμα της οδού Λοχαγού Καποτά που καλύπτει την ανατολική πλευρά του Μουσείου,τοποθετήθηκαν από το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Καλαβρύτων. Πρόκειται για μια ενέργεια που σαν στόχο έχει να προφυλάξει την εικόνα του Μουσείου, το οποίο βεβαίως πρέπει, να είναι απαλλαγμένο από σταθμευμένα αυτοκίνητα διαφόρων μεγεθών ακριβώς πάνω στην περίφραξή του. Αυτονόητη και επιβεβλημένη ενέργεια που καλώς έγινε δεδομένου ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα αφού αναφέρεται σε ένα κομμάτι δρόμου που ούτως ή άλλως είναι σχεδόν πεζόδρομος (βραδείας κυκλοφορίας ).

 

Το ερώτημα είναι πως θα λειτουργήσει αυτή η απαγόρευση και αν θα έχει αποτέλεσμα, διότι η νοοτροπία όλων μας ειδικά σ΄ότι αφορά την προσωρινή στάση είναι γνωστή(......μισό λεπτάκι....)

 

.Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου το συνεργείο τοποθετεί τις πινακίδες .Στην πρώτη φωτογραφία και λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του συνεργείου το πρώτο αυτοκίνητο σταμάτησε ακριβώς κάτω από τις νεοτοποθετημένες πινακίδες.

 

Μετά από την σήμανση της πλάγιας πλευράς του Μουσείου ανοίγει η όρεξη σε πολλούς και κάνουν σκέψεις που θα στεναχωρήσουν άλλους οι οποίοι είναι πιθανόν να θιγούν.

 

Εδώ μιλάμε για την οδό 25 ης Μαρτίου στην οποία βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Μουσείου και υπάρχουν φωνές που λένε ότι πρέπει η είσοδος αλλά και όλη η πλευρά να είναι απαλλαγμένη από τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες.

 

Όσο και αν αυτή η άποψη δημιουργεί προβλήματα στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες στο σημείο, τόσο και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν το σωστό.

 

Η λύση που θα μπορούσε να δοθεί θα ήταν η μετατόπιση της κεντρικής εισόδου του Μουσείου στην πλευρά απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό.Μια τέτοια λύση και δεν θα ένοχλούσε κανέναν, θα μπορούσε εσωτερικά πλέον να αναδείξει με διαφορετικό τόνο την παλία είσοδο και φυσικά η προσέγγιση και η εικόνα της νέας εισόδου θα είναι πιο χρηστική και πιο επιβλητική 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.