Τον Αρίσταρχο επισκέφτηκε ομάδα Κλειτορολευκασίων

Τον Αρίσταρχο επισκέφτηκε ομάδα Κλειτορολευκασίων ώστε να δούν και να θαυμάσουν απο κοντά το τηλεσκόπιο στην κορυφή του Χελμού. Εκει συνάντησαν και μίλησαν με την Κυρία Χριστοπούλου Ελευθερία Καθηγήτρια στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπηστήμιο Πατρών.Ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Αρίσταρχου ,για τους σκοπούς που υπηρετεί,και για την συμβολή του στην επιστημονική παρατήρηση.

Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης

Το Αστεροσκοπείο Χελμού βρίσκεται στην Αχαΐα και στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του όρους Χελμός στην τοποθεσία Νεραϊδοράχη σε υψόμετρο 2.340 μέτρων κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Εκεί έχει εγκατασταθεί το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος.

Το όνομα του πήρε από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, αστρονόμο της αρχαιότητας. Η τοποθεσία που βρίσκεται είναι από τα σημεία της Ευρώπης με τη χαμηλότερη φωτορύπανση και το τηλεσκόπιο είναι πάνω από τα σύννεφα.

Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά τηλεσκόπια της Ευρώπης, ενώ έχει διάμετρο 2,3 μέτρα και μεγάλη ακρίβεια στόχευσης και παρακολούθησης ουράνιων αντικειμένων.

 

Το τηλεσκόπιο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ:KLEITORIAnews

 

Οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους:

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.