«Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» - Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάρε Ανάσα» της Περιφέρειας

Μία εκπληκτική θεατρική παράσταση της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο» με τίτλο «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «Πάρε Ανάσα» που εφαρμόζει πιλοτικά σε Δημοτικά σχολεία την τρέχουσα σχολική χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχοντας την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί:

τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Royal Theater (Ακτή Δυμαίων 53) για 300 παιδιά από τα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και

την Τρίτη 12 Απριλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας για τα παιδιά από το 1ο και 3ο Δημοτικό Κάτω Αχαΐας.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός

Μουσική: Χρίστος Σερενές

Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός

Κούκλες/ σκηνικά/ κοστούμια: καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο"

Παίζουν:

Αφήγηση/ Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ

Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος

Αγλαΐα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.