''Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν''.- Μεγάλη βλάβη σε αγωγό ύδρευσης των Καλαβρύτων-

Πέρα από το απρόβλεπτο που είναι μια μικρή η μεγάλη ζημιά σε αγωγό ύδρευσης η οποία θα επισκευασθεί από τα συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων, σε ότι αφορά την επάρκεια νερού γενικότερα υπάρχει η ρήση : ''καλύτερη η πρόληψη από την καταστολή ή το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν''.Οι πολίτες πρέπει να κάνουν συνετή χρήση του πολύτιμου αγαθού ΠΑΝΤΑ, αλλά και ο Δήμος πρέπει να φροντίσει επιτέλους ώστε να αποκλειστεί η δυνατότητα χρήσης του νερού ύδρευσης από ορισμένους αποκλειστικά για πότισμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που το νερό καταναλώνεται σε χιλιάδες κυβικά στα χαμηλότερα σημεία της πόλης με αποτέλεσμα τα σπίτια που βρίσκονται από ένα σημείο και πάνω να μην έχουν επαρκή ποσότητα νερού σε καθημερινή βάση και για ολόκληρο το καλοκαίρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν είναι μόνο η υπερκατανάλωση και αλόγιστη, πολλές φορές, χρήση και κατάχρηση, η σπατάλη, του νερού ύδρευσης, που γίνεται στην πόλη των Καλαβρύτων και στα χωριά μας, ιδίως, τώρα το καλοκαίρι, συμβαίνουν συχνά και βλάβες στα δίκτυα και στους αγωγούς ύδρευσης, που επιβάλλουν, τον περιορισμό και τη λογική, οικονομική και σώφρονα χρήση του νερού ύδρευσης, μόνο για το σκοπό που αυτό, προορίζεται, δηλαδή μόνο για τις ανάγκες ύδρευσης, δηλαδή για τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες και όχι για άρδευση περιβολιών, κήπων, κατάβρεγμα δρόμων, κλπ.

Μια τέτοια σοβαρή και μεγάλη βλάβη συνέβη, από χθες και στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που μεταφέρει το νερό από την πηγή στα «Τρία Πηγάδια» Καλαβρύτων, στη δεξαμενή της πόλης, στους Αγίους Αναργύρους, στα Πευκάκια.

Συγκεκριμένα, έσπασε ο αγωγός αυτός, και από χθες, καταβάλλεται προσπάθεια από το προσωπικό του Δήμου Καλαβρύτων και συνεργάτες χειριστές μηχανημάτων, να ανευρεθεί και να επισκευασθεί η βλάβη. Το σημείο της βλάβης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και αγωνιζόμαστε, το ταχύτερο δυνατό, να ανεύρουμε και να επισκευάσουμε τη μεγάλη, αυτή, βλάβη, που έχει θέσει, εκτός λειτουργίας, τον εφοδιασμό της δεξαμενής, με νερό, από την πηγή «Τρία Πηγάδια».

Να επισημάνουμε βέβαια, ότι η δεξαμενή της πόλης, εφοδιάζεται, όλο το χρόνο και συνεχώς, με νερό, από τις πηγές «Ξυδιά» και «Μικρά Αμπέλια» και μόνο, εφεδρικά και όταν αυτό δεν επαρκεί, (συνήθως, μόνο, το καλοκαίρι) από τις πηγές «Τρία Πηγάδια».

Η μεγάλη, αυτή, βλάβη, που θα αποκατασταθεί τάχιστα, επιβάλλει να περιορίσουμε, όλοι μας, στα Καλάβρυτα, τη μεγάλη κατανάλωση, την αλόγιστη χρήση και τη σπατάλη του νερού και να το χρησιμοποιήσουμε, μόνο, για το σκοπό που αυτό προορίζεται, δηλαδή για ύδρευση (οικιακές και προσωπικές ανάγκες) και όχι για άρδευση και πότισμα κήπων, και άλλες, εκτός του προορισμού του, χρήσης.

Ενόψει αυτών των προβλημάτων, γίνεται γνωστό ότι, αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου, διεξάγουν εντατικούς ελέγχους στο δίκτυο, στις καταναλώσεις και στις παροχές ύδρευσης στα Καλάβρυτα και σ’ όσες περιπτώσεις διαπιστώσουν ότι γίνεται υπερβολική και σπάταλη – αλόγιστη χρήση και κατανάλωση νερού ύδρευσης για άρδευση, πότισμα περιβολιών, κήπων, κατάβρεγμα δρόμων, κλπ. θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο και τον κανονισμό ύδρευσης χρηματικά πρόστιμα (300 – 500 ευρώ πρόστιμο, για κάθε μία παράβαση που διαπιστώνεται) και ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση δε επανάληψης και μη συμμόρφωσης, θα διακόπτεται η παροχή και θα επιβάλλονται και οι άλλες νόμιμες κυρώσεις.

Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική, λελογισμένη και «σοφή» χρήση του, ώστε, αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.