Το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος “IRIS” για την προώθηση του Αθλητισμού

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, ΠΔΕ, το οποίο νομίμως εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, αποτελεί η επιλογή του ως Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRIS-Innovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination, racism and violence incidents- Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας”.

H πρόταση που υπέβαλε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/ Συμπράξεις Συνεργασίας στον τομέα του Αθλητισμού, αξιολογήθηκε με πολύ υψηλή βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έτσι αποτελεί το ένα από τα δυο έργα που εγκρίθηκαν με Έλληνα Επικεφαλής εταίρο.

Το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, ως επικεφαλής εταίρος- συντονιστής στη σύμπραξη του έργου IRIS θα έχει τη γενικότερη ευθύνη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτελεσματική, έγκαιρη και ορθή υλοποίηση του έργου και επίτευξη των στόχων του, σε ένα σχήμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι ακόλουθοι φορείς: Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyväskylä (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το έργο IRIS έχει διάρκεια 24 μήνες και στόχο να δημιουργήσει καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις και να στηρίξει την πρόληψη φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και βίας στον αθλητισμό και δη στον αθλητισμό βάσης και για αυτό απευθύνεται σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής/προπονητές (και τους μαθητές τους) καθώς και σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, τοπικές/περιφερειακές αρχές, αθλητικά σωματεία και οργανώσεις νέων.

Συγκεκριμένα επιθυμεί να εκπαιδεύσει καθηγητές, προπονητές και άλλους τελικούς χρήστες στον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων διακρίσεων, ρατσισμού και βίας, να τους προσεγγίσει με νέες διδακτικές μεθοδολογίες που θα αυξήσουν τις ικανότητές τους για πρόληψη και χειρισμό του φαινομένου, να τους παρέχει εργαλεία που θα ενσωματώσουν στις καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και τέλος να ευαισθητοποιήσει τους παράγοντες χάραξης πολιτικής για την ενσωμάτωση καλών πρακτικών σε θεματικά σχετιζόμενες εθνικές, περιφερειακές ή τοπικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο «είναι αναμφισβήτητα σημαντική η επιτυχία του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως επικεφαλής εταίρος- συντονιστής αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, σε ένα σχήμα μεταξύ πέντε εταίρων, για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας, φαινομένων ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης. Στόχος μας είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορέσουν να συμμετέχουν ενεργά ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να συμβάλει πραγματικά στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των ανωτέρω δυσάρεστων φαινομένων. Προσωπικά, θα δώσω έμφαση στην ενημέρωση όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης μέσω των διευθύνσεών τους, προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σε ένα τόσο σπουδαίο έργο. Πιστεύουμε στη Παιδεία μας και θα εκμεταλλευτούμε όλα τα μέσα που μας δίδονται προκειμένου να την ενισχύσουμε».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.