Αύριο η απονομή ειδικού σήματος της Αναγνώρισης στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από την Υπουργό Πολιτισμού.

μουσειο
  •   
  •   
  •   
  •  

Αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 12.00,  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  (κτήριο Παλαιάς Βουλής – Σταδίου 13), θα πραγματοποιηθεί η απονομή του ειδικού σήματος της Αναγνώρισης, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Το ΔΜΚΟ είναι το πρώτο ελληνικό μουσείο που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο της διαδικασίας Αναγνώρισης και θα του απονεμηθεί το Ειδικό Σήμα από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς έχει οργανωθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τα επαγγελματικά και επιστημονικά πρότυπα που το ΥΠΠΟΑ έχει θεσπίσει.

Η διαδικασία της Αναγνώρισης μουσείου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του άρθρου 45 τουΝ. 3028/2002 (όπως αυτές εξειδικεύθηκαν με την Υ.Α. με αρ. πρωτ.ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΝΕΠΟΚ/Δ/93783/1682/30.09.2011 (ΦΕΚ 2385 /Β’/26.10.2011) “Περί ίδρυσης και αναγνώρισης μουσείου”) αφορά στην αξιολόγηση μη κρατικών μουσείων (με τριετή τουλάχιστον λειτουργία) αναφορικά με την επάρκειά τους σε προσφερόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες, σε προσωπικό, σε κτηριακές υποδομές και, φυσικά, στη διαχείριση των συλλογών τους.

Η διαδικασία της Αναγνώρισης δεν έχει χαρακτήρα αδειοδότησης αλλά στοχεύει στη διαδικασία της βελτίωσης μέσω της αυτοαξιολόγησης και αναμένεται ότι θα ανοίξει έναν κύκλο αναβάθμισης όλων των μουσείων της χώρας, με απώτερο στόχο ένα νέο και καλύτερο μουσειακό τοπίο στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η απόφαση αναγνώρισης: