Την απραξία του Θανάση προσπαθεί να καλύψει ο Νασιώτης!

νασιωτης κουτρουλακης
  •   
  •   
  •   
  •  

Ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό τους κατοίκους της περιοχής μας, είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται προκειμένου να φθάσει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε επείγοντα περιστατικά, σε ολόκληρο το Δήμο Καλαβρύτων. Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που θα έπρεπε να είχε ήδη απασχολήσει και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ώστε να υπήρχε έτοιμος ο τρόπος, όχι μόνο της αντίδρασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα, αλλά και προσωρινής αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην περιοχή μας έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Ίσως ο Δήμαρχος Καλαβρύτων να βρίσκεται ακόμα σε θερινή ραστώνη και να μην έχει αντιληφθεί ότι εδώ και ενάμιση περίπου μήνα έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα δημάρχου. Το κενό αυτό, ευτυχώς για την ώρα, έρχεται να το καλύψει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ. Θεόδωρος Νασιώτης ο οποίος με επιστολή του ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια να δώσει άμεση λύση, είτε με στελέχωση του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, είτε με τη διάθεση των οδηγών – πληρωμάτων και των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεόδωρου Νασιώτη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλειο Κικίλια έχει ως εξής:

 

Κ. Υπουργέ,

Με αφορμή δεκάδες περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στο Δήμο μας, όσον αφορά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, προκειμένου να φθάσει ένα ασθενοφόρο σε επείγοντα περιστατικά, ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά το ΕΚΑΒ στο Δήμο Καλαβρύτων.

Είμαστε ένας ορεινός, δυσπρόσιτος, τεράστιος σε έκταση Δήμος και με την υπαγωγή των οδηγών και των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου μας στο ΕΚΑΒ Πατρών αντιμετωπίζουμε οξύτατο πρόβλημα με τη διακομιδή ασθενών.

Το παράρτημα του ΕΚΑΒ καλύπτει 10 από τις 21 βάρδιες που απαιτούνται εβδομαδιαίως. Στις λοιπές βάρδιες η περιοχή μας καλύπτεται από το Κ.Υ. Κλειτορίας ή από το παράρτημα του ΕΚΑΒ Ακράτας, με αποτέλεσμα όταν καλείται ασθενοφόρο να φθάνει στο περιστατικό με 1 ώρα καθυστέρηση ή κατόπιν εορτής.

Είστε γιατρός κ. Υπουργέ και καταλαβαίνετε πολύ καλά τη σημασία του χρόνου στην αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού. Φανταστείτε, να καλείτε από τα Καλάβρυτα ή από τα γύρω χωριά για ασθενοφόρο και να σας απαντούν ότι θα φθάσει μετά από 1 ώρα (αν περνάει και ο δρόμος).

Ζητάμε από εσάς, κ. Υπουργέ, να δώσετε άμεση λύση, είτε με στελέχωση του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, είτε με τη διάθεση των οδηγών – πληρωμάτων και των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων όπως παλιά, μια λύση που είχε υιοθετηθεί από το ΕΚΑΒ Πάτρας, αλλά «αναμένουμε» ακόμα την έγκριση από τη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

Θα μπορούσα να φέρω αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος. Τι θα γινόταν μετά; Θα πετάγονταν κι’ αυτό σε μια στοίβα από άλλα ψηφίσματα που έχουν εκδώσει εδώ και χρόνια και ο Δήμος και το Νοσοκομείο μας και πλήθος από φορείς της πόλης.

Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω αυτή την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας γιατί με τον τρόπο αυτόν, αυτός που θα τη διαβάσει, ακούσει, πληροφορηθεί, γίνεται αυτόματα συμμέτοχος του προβλήματος. Έτσι, την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα, είτε τους θερινούς μήνες, πόσο μάλλον τους χειμερινούς λόγω Χιονοδρομικού αν, ό μη γένοιτο, του συμβεί κάτι και καλέσει ασθενοφόρο, όταν του απαντήσουν ότι θα έρθει σε μια ώρα να ξέρει ποιους, πρέπει να βρίζει.

Εκείνο, όμως, που εξοργίζει περισσότερο είναι, όταν οι κ. κ. Επώνυμοι επισκέπτονται τα Καλάβρυτα, είτε στις 13 Δεκέμβρη ή στις 21 Μάρτη, ή όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα υπάρχουν 2 και 3 ασθενοφόρα ακόμη και ελικόπτερα μη τυχόν και πάθουν τίποτα οι κ. κ. Επώνυμοι, και όταν σβήσουν τα φώτα της γιορτής, εμείς θα μείνουμε πάλι μόνοι μας με το πρόβλημά μας.

Και αναρωτιέμαι,

Η ζωή του κ. Επώνυμου, και δε μιλάω προσωπικά για εσάς κ. Υπουργέ, αλλά για όλους τους διαχρονικά Επώνυμους, αξίζει περισσότερο από την ζωή τη δική μας που ζούμε στα Καλάβρυτα ή των χιλιάδων ανώνυμων επισκεπτών μας;

Πεπεισμένος ότι θα δώσετε άμεση λύση.

Ο Πρόεδρος

Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

1 Σχόλιο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: