Τι είπε ο Γ. Λαζουράς στο kalavrytanet για τους χώρους φιλοξενίας

Μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την αναζήτηση χώρων για φιλοξενία προσφύγων ο δήμαρχος Γ. Λαζουράς μίλησε στο kalavrytanet για το θέμα που απασχολεί την Περιφέρεια αλλά και ολόκληρη την χώρα. Όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και οι δήμαρχοι άλλων πόλεων δήλωσαν αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος . Επιθυμούν την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, αλλά σε ότι αφορά τον Δήμο Καλαβρύτων δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή έτοιμοι προς διάθεση χώροι. Αν το κράτος επιθυμεί σε ανοικτούς χώρους που μπορούν να διατεθούν από τον δήμο Καλαβρύτων να τοποθετήσει λυόμενα ή σταθερές κατασκευές οι οποίες μετά την αποχώρηση των προσφύγων θα μείνουν στον δήμο τότε αυτό είναι εφικτό. Σε ότι αφορά το κτήριο της ΕΣΤΙΑΣ είπε ότι ότι δεν μπορεί να διατεθεί διότι δεν μπορεί να υπάρξει παράλληλη χρήση με την φιλαρμονική, συλλόγους αλλά και με τον παιδικό σταθμό ,το νηπιαγωγείο το ιστορικό αρχείο Καλαβρύτων που πρόκειται σύντομα να μεταφερθούν εκεί. Μια άλλη εναλλακτική πρόταση χώρων προς διάθεση είναι τα ημιτελή κτίσματα – ξενώνες της Δάφνης και Καστριών στα οποία προφανώς πρέπει να προηγηθούν σχετικές εργασίες. Τελειώνοντας ο κ. Λαζουράς είπε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ξενοδόχους της περιοχής μας, όχι της πόλης των Καλαβρύτων αλλά της ευρύτερης περιοχής, με το ανάλογο αντίτιμο το οποίο φυσικά θα καλύψει το κράτος, να διαθέσουν τα δωμάτιά τους.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Καλαβρύτων δεν έκρυψε την δυσαρεσκειά του για σημερινά δημοσιεύματα που εμφάνιζαν ώς ειλημμένη απόφαση την μεταφορά προσφύγων στα Καλάβρυτα και όπως είπε αν κάτι τέτοιο ήταν αληθινό τότε ο μόνος λόγος για τον οποίο παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση ήταν ο σεβασμός προς τον Περιφερειάρχη, προς τους θεσμούς και του υπόλοιπους δημάρχους .

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.