Τι δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στου Μαξίμου

Τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, κ. Νίκο Νικολόπουλο, δέχθηκε στις 3 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από αίτημα του πρώτου. 

Θέμα της συνάντησης ήταν οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε:

 “Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια και εύκολες εντυπώσεις.

Όλα τα κόμματα – με πρώτη την κυβέρνηση και τα συγκυβερνώντα κόμματα - πρέπει να πασχίσουν για την εύρεση ενός σχεδίου που θα διασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη, ξεχνώντας τους σημερινούς συσχετισμούς που έτσι κι αλλιώς καμία σχέση δεν θα έχουν με τους αυριανούς και τους μεθαυριανούς.

Αυτά μετέφερα στον πρωθυπουργό, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για συνάντηση. 

Επίσης του γνωστοποίησα αυτό που και δημοσίως έχουμε πει εδώ και μέρες, ότι δηλαδή είμαστε θετικά διακείμενοι απέναντι στην απλή αναλογική.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες αναγνωρίζουμε ότι η απλή αναλογική απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Γνωρίζουμε επίσης όμως ότι το μέχρι σήμερα σύστημα οδήγησε στη δημιουργία πρωθυπουργοκεντρικών κυβερνήσεων. Μία ολόκληρη χώρα συχνά - πυκνά γινόταν όμηρη ενός κλειστού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και ολόκληρες κυβερνήσεις ή και κόμματα, ακυρώνονταν μαζί με την ελεύθερη βούληση των βουλευτών.

Η απλή αναλογική θα μας κρίνει όλους πιο αυστηρά.

Και εδώ είμαστε για να κριθούμε και για το εάν μπορούμε να συνεργαστούμε. 

Και… ποιοι μπορούμε να το κάνουμε”!


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.