Θετικά τα αποτελέσματα της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σύμφωνα με το Γ. Λαζουρά

Συμφωνα με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα από το Δήμο Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που διεξήχθη στο Βερολίνο, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή που πέρασε, 4-6 Νοεμβρίου 2015.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαβρύτων με τα αποτελέσματα της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικά τα αποτελέσματα της

5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Θετικά για τους Δήμους που συμμετείχαν, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, τα αποτελέσματα της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που διεξήχθη στο Βερολίνο, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή που πέρασε, 4-6 Νοεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή 100 περίπου ελληνικών δήμων, περιφερειών και εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαρτυρικοί δήμοι (Καλαβρύτων, Θεσσαλονίκης, Χορτιάτη, Δράμας, Δοξάτου, Πέλλας, κ.ά.).

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποτελεί, ένα δίκτυο δήμων, οργανώσεων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, που λειτουργεί, από το 2010, μετά από συμφωνία του, τότε, Πρωθυπουργού της Ελλάδας και της καγκελαρίου Μέρκελ που επιβεβαιώνεται, έκτοτε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, με στόχους, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών, καλών πρακτικών (best practice), υποστήριξης σε διάφορους τομείς δράσης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων δήμων και φορέων, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη Συνέλευση αυτή, συμμετέχει από την αρχή της λειτουργίας της και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση, είχε τίτλο «Ο ΔΗΜΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» και κατά τη διάρκειά της, έγιναν, ενημερωτικές ξεναγήσεις και θεματικές συζητήσεις εργασίας, για την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, για το δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, για το δήμο και τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους και την πράσινη πόλη, για την τουριστική ανάπτυξη στους δήμους και για την προοδευτική ενεργειακή πολιτική. Οι ξεναγήσεις και οι συζητήσεις αυτές, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και απέσπασαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, κατά τις τοποθετήσεις του στην έναρξη της Συνέλευσης και στις συζητήσεις που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, εκτός από τα παραπάνω θέματα της Συνέλευσης, συζήτησε και έθεσε και το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, την οποία διεκδικούν, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα, οι Μαρτυρικοί Δήμοι και ο Δήμος Καλαβρύτων, με σκοπό, να συγκροτήσει μια ομάδα γερμανών δημάρχων, που, μέσα στην ίδια τη Γερμανία, θα υποστηρίζει το δίκαιο της απαίτησης και θα συμβάλλει στην αποδοχή της και από τη Γερμανική Κυβέρνηση.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.