Θεσμοθέτηση επάθλου στην μνήμη του Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου.

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), διαμέσου του Προέδρου του Δρ Ν. Χ. Ραζή, εκφράζει τα θερμότερα και ειλικρινή συλλυπητήριά του, για τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Μεγάλου Καλαβρυτινού Πατριώτη και ξεχωριστού Ανθρώπου Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου.

Ό,τι και να γραφεί, είναι πραγματικά λίγο για τέτοιες ξεχωριστές φυσιογνωμίες!

Με την συμπαράσταση της συζύγου του Έρικας και με τις σημαντικές συμβουλές φίλων και συνεργατών του, βοηθούσε πάντα -εκ του αφανούς- όποιον και όποιαν είχε ανάγκη: Ιδρύματα-Σχολεία-Οργανώσεις-Συλλόγους-Σωματεία-Πολίτες. Αγνός Φιλάνθρωπος και Μεγάλος Ευεργέτης, δικαίως είχε πολλάκις τιμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο στην Αμερική. Μέσα στα μάτια του διέκρινες την λεβεντιά και την ανιδιοτέλεια. Την φωνή του την χαρακτήριζε η τιμιότητα και η ντομπροσύνη.

Ο χαρακτήρας του ήταν πραγματικά αδαμάντιος και το πνεύμα του διαυγή. Όσο ψηλά και αν ανέβηκε (επαγγελματικά και κοινωνικά), δεν ξέχασε ποτέ την Πατρίδα, την Ελλάδα, τα Καλάβρυτα. Όραμά του η διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής Παιδείας-του Ελληνικού Πνεύματος-της Ελληνικής Γλωσσας. Ανάμεσα στα τόσα και τόσα καλά και θαυμαστά έργα του, είχε συνδράμει και τον ΣΕΠΟΚΕ, προσφέροντας στον Σύλλογο (προκειμένου να αθλούνται ειδικά τα παιδιά-μέλη) σκακιστικά χρονόμετρα, τα οποία φέρουν τυπωμένο το όνομά του: με τον τρόπο αυτό η μνήμη του θα μείνει για πάντα ζωντανή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΟΚΕ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να θεσμοθετήσει έπαθλο προς τιμή του, στην αμέσως επόμενη εκδήλωσή του (Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, 6-7 Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος), σαν μικρό δείγμα της τεράστιας προσφοράς του προς την Καλαβρυτινή (και όχι μόνον) κοινωνία. Ας είναι πάντα ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.