ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2021- ΜΥΘΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821-2021 - Δηλώσεις συμμετοχής

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο της ΔΗΚΕΚ-Δήμου Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το σχολείο θα λάβει χώρα στην Εστία Κλειτορίας, σε δύο χρονικές περιόδους (Ά περίοδος 25-7 έως 31-7-21 και Β’ περίοδος από 1-8 έως 7-8-21) με τη συμμετοχή 40 παιδιών, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά περίοδο από όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας (Αχαία, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία).

Το 2021 αποτελεί επετειακό έτος αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το γεγονός αυτό, ενώ φαινομενικά δυσκολεύει τη θεματολογία του σχολείου, εν τέλει, αποτέλεσε πρόκληση και πρόσκληση για την σύνδεση του Μύθου με το ιστορικό γεγονός, με γνώμονα την περσινή αρχική ιδέα της αξιοποίησης του Μύθου του Σπηλαίου των Λιμνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 θεματικές ενότητες,

 • Δοκιμασία- αγώνας- μετάβαση: από τη μυθική στη σύγχρονη εκδοχή του ηρωισμού”

 • Μπαρουτόμυλος-Νερόμυλος’

 • . “Με λένε Ελευθερία….Με λένε Επανάσταση’’

 • Gamification (ψηφιακή εφαρμογή σε μορφή παιχνιδιού) ‘’Φιλική Εταιρεία’’

 • «Τα χρόνια 200 τα όνειρα ίδια!».

 • Φιλελληνική Μούσα


 

 • Αγωνιστής του 21

 • Φορεσιά – Αρματωσιά των Αγωνιστών την Εποχή της Επανάστασης του 21

 • Ο Μύθος και η σύνδεση του με την πραγματικότητα

Οι στόχοι του Θερινού Σχολείου επικεντρώνονται στον Ήρωα-Αγωνιστή της ‘’διπλανής’’ πόρτας. Με αφορμή το μύθο των σπηλαίων και των αγωνιστών του 1821, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια του Αγώνα, της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας, της Ενσυναίσθησης, της Αλληλεγγύης, της Συμμετοχής, της Κοινωνικής προσφοράς, της Ψυχικής ισορροπίας και της Περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Παράλληλα θα αναδείξουμε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της Τέχνης, της Ψηφιακής Τεχνολογίας, της δημιουργίας και της έκφρασης έτσι όπως ορίζονται από ένα κοινό σκοπό.

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής), την παιδαγωγική ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, την συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , την συγχρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων, την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με το Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που προσφέρει ήδη από πέρυσι απλόχερα την τεχνογνωσία και το πολιτιστικό του υπόβαθρο.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Κατά την προσέλευση των μαθητών θα διεξαχθούν τεστ ανίχνευσης για τον Covid 19, και θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες – δήλωση συμμετοχής: 6939.85.73.47

 

θερινο σχολειο

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.