ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Τα νεα guidelines (κατευθυντήριες οδηγίες )του κονκλάβιου

Σήμερα το πρωί καθοδόν για Αθήνα, δέχτηκα τηλεφώνημα από συνδημότη μας ασθενή με δεκαδική πυρετική κίνηση και του συνέστησα αφού προβεί σε τεστ covid από τον ΕΟΔΥ που βρισκόταν στα Καλάβρυτα, να επισκεφτεί το νοσοκομείο Καλαβρύτων για να βγάλει ακτινογραφία θώρακος, για το ενδεχόμενο πιθανής πνευμονίας.
Η γυναίκα έκανε το τεστ (σημειωτέον είχε κάνει και ένα 2 τεστ πριν από δύο μέρες πάλι από τον ΕΟΔΥ) πήρε το  αρνητικό αποτέλεσμα και επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να βγάλει ακτινογραφία.
Το  πρώτο πράγμα που ρώτησε η προϊσταμένη του ιδρύματος, ήταν ποιος γιατρός την έστειλε και όταν η ασθενής είπε το όνομα Νασιώτης, η κυρία προϊσταμένη απάντησε ότι δεν είναι δικός μας γιατρός και κάτσε και περίμενε...
Που περίμενε;
Έξω στο κρύο για κάνα μισάωρο για να αποφανθεί η κυρία αν πρέπει να βγάλει ή όχι ακτινογραφία.
Ξέρετε στην Αμερική USA και Καναδά, ο πρώτος άνθρωπος που βλέπει τον ασθενή είναι η νοσοκόμα, που αξιολογεί την προτεραιότητα και την ειδικότητα στην οποία θα τον κατευθύνει.
Φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και οι κατευθυντήριες οδηγίες για το πότε ένας ασθενής βγάζει ή όχι ακτινογραφία.
Δεν ξέρω σε ποιο νοσοκομείο της Αμερικής εργάστηκε η κυρία.
Πιθανόν αν μας δείξει το βιογραφικό της να μάθουμε (ίσως και να έχουμε συναντηθεί σε κάποιο από αυτά.)
Εκτός και αν ακολουθούσε τις οδηγίες του κονκλάβιου οι οποίες αλλάζουν όταν ακούν το όνομα Νασιώτης.
Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να θίξω εδώ, είναι η κατάσταση στο γηροκομείο και η επαναφορά στην εργασία ανθρώπων, θετικών σε covid συμπτωματικών και ασυμπτωματικών.
Από όσο γνωρίζω η επαναφορά συμπτωματικών αποκλείεται.
Όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς μετά από ένα δεκαήμερο θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο διαδοχικά μοριακά τεστ για covid19 και αν αυτά βγούνε αρνητικά τότε πλέον επανέρχονται.
Σε ευπαθή περιβάλλοντα όμως, όπως είναι οι κλειστές δομές (γηροκομεία -χώροι φιλοξενίας προσφύγων), θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πότε θα επανέλθουν οι προσβληθέντες εργαζόμενοι.
Το λέω αυτό και εδώ θα ήθελα τη γνώμη της κυρίας Συμεωνίδου, της υπεύθυνης υγείας της Περιφέρειας, το όνομα της οποίας επικαλούνται για την επαναφορά στην εργασία των εργαζομένων που προσβλήθηκαν, μετά από ένα δεκαήμερο και χωρίς τη διενέργεια μοριακών τεστ.
Και σαν επίλογο.
Σήμερα το πρωί ανέλαβα την ευθύνη να πω σε εργαζόμενη του ιδρύματος (θετική στον covid) να μην πάει στη δουλειά, παρόλο ότι είχε κληθεί, γιατί χθες στα πλαίσια rapid test που διενέργησα ήταν με πυρετό και βήχα.
Πληροφορήθηκα ότι θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον της.
Αν τολμήσουν να πειράξουν την εργαζόμενη του ιδρύματος για αυτό το λόγο, να ξέρουν ότι τα βάζουν μαζί μου.
Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε και σε λόγια και σε έργα, μία συμβουλή.
Μην πιέζετε τους εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από τον ιό.
Επαναφέρετε τους στην εργασία τους όταν πρέπει, και σεβαστείτε τους γέροντες που νοσηλεύετε. 
 
Θεόδωρος Νασιώτης
Υπεύθυνος Covid-19 για το Δήμο Καλαβρύτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.