Θεόδωρος Νασιώτης: Καλά τα πάμε

Ενημέρωση, σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες που πρόκειται να γίνουν για την προετοιμασία «δομών», ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να είναι έτοιμος όταν αποφασίσει η πολιτεία να διενεργήσει ανίχνευση του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, απέστειλε προς δημοσίευση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος δράσεων και δομών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ιατρός κ. Θ. Νασιώτης. Το ενημερωτικό του κ. Νασιώτη με τίτλο "Καλά τα πάμε", έχει ως εξής:

Από αύριο (καιρού επιτρέποντος) έχω προγραμματίσει επισκέψεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας όπου σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τους Γιατρούς των Αγροτικών Ιατρείων θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε τις «δομές» ώστε όταν (θα) αποφασίσει η πολιτεία να διενεργήσει ανίχνευση του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό να είμαστε έτοιμοι.

Να έχουμε προετοιμάσει χώρους ,είτε σε Δημοτικά Κτίρια, είτε σε Κέντρα Υγείας, που δεν θα έχουν επαφή με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, για να μπορούν τα ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΔΥ να διενεργούν του ελέγχους χωρίς να παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας.

Προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά στο Δήμο μας ώστε όταν η πολιτεία αποφασίσει να διενεργήσει των έλεγχο, να είμαστε από τους Δήμους που να έχουν την απαίτηση – παράκληση ότι θα είναι μέσα στους πρώτους ( Δήμους) που θα το κάνει.

Και μιας και μιλήσαμε για ένα βήμα μπροστά πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα, γιατί βλέποντας ανακοινώσεις άλλων Δήμων πριν δύο- τρεις μέρες για σύσταση τώρα επιτροπών για αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε πιο μπροστά από αυτούς.

Και θα ήμασταν ακόμα πιο μπροστά όταν δημοσιεύοντας ένα άρθρο μου στις 6-2-2020 ( είκοσι (20) μέρες πριν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα,26-2-2020) και δέκα πέντε (15) πριν το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη (Ιταλία 21-2-2020), είχα προειδοποιήσει ότι είναι θέμα χρόνου να « χτυπήσει» ο κορονοϊός και την Χώρα μας. ( Άρθρο με τίτλο – Όταν ακούς να χτυπάει η καμπάνα μη ρωτάς για ποιον χτυπάει, να ξέρεις ότι η καμπάνα χτυπάει για σένα. «Έρνεστ Χέμινγουεϊ» . Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μου Θεόδωρος Κ. Νασιώτης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και στα Kalavrytanews, Kalavrytanet, Kalavrytapress , στις 6-2-2020). Ανατρέξτε στην ημερομηνία αυτή και στα παραπάνω sites και διαβάστε το. Καλό θα σας κάνει. Ήταν η εποχή που τα κρούσματα ήταν μόνο στην Κίνα.

Είχα προτείνει μάλιστα στο Δήμαρχο τότε, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων και Προσωπικού του Δήμου , να προμηθευτούμε τουλάχιστον χίλιες (1000) μάσκες και γύρω στις τρεις χιλιάδες (3000) κομμάτια αντισηπτικών υγρών, για απολύμανση των χεριών, γάντια και πιθανόν στολές για την βοήθεια στο σπίτι. Για να είμαστε έτοιμοι αν και όταν ξεσπάσει η καταιγίδα. Μάλιστα το κόστος εκείνη την περίοδο δεν θα ξεπερνούσε τα δέκα χιλιάδες ευρώ και με αυτό το ποσό θα καλύπταμε ολόκληρο το Δήμο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα των παρευρισκόμενων όταν έκανα την πρόταση. Με κοιτούσαν λες και ήμουν UFO θα ήθελα πολύ εκείνη τη στιγμή να ήξερα τι έλεγαν από μέσα τους. Γιατί απ΄ έξω τους τα έμαθα 1-2 μέρες αργότερα και δεν ήταν καθόλου κολακευτικά για μένα.

Επέμενα και απευθυνθήκαμε τότε μαζί με το Δήμαρχο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση υπερβολική. Συμβούλευσα τον Δήμαρχο να παρουσιάσει την πρόταση αυτή και στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που θα είχαν τις προσεχείς ημέρες. Δεν ξέρω αν το έκανε και να το έκανε θα είχε φαίνεται την ίδια τύχη γιατί δεν επανήλθε ξανά επί του θέματος.

Αν είχαμε συστήσει τότε αυτό το συντονιστικό όργανο, πού έχουμε τώρα, θα λειτουργούσα αυτόνομα χωρίς να ρωτήσω κανέναν, αγοράζοντας αυτό το υλικό και όχι να φτάσω στο σημείο σήμερα να παρακαλάω τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη στο στυλ « Δώσ’ μου και μένα μπάρμπα».

Δεν είμαι ούτε προφήτης, ούτε τόσο καλός γιατρός, ούτε είναι η ειδικότητά μου , για να μπορούσα να προβλέψω την επέκταση και επικινδυνότητα αυτής της μάστιγας.

Τυχαίνει όμως να έχω καλούς φίλους, (πολύ καλούς γιατρούς) σε πολλά μέρη του κόσμου και έχοντας επικοινωνία μαζί τους και πλήρη εμπιστοσύνη στην άποψη που εκφέρουν επί ιατρικών θεμάτων, θέλησα να εκμεταλλευτώ και να αξιοποιήσω τις γνώσεις τους για να περιφρουρήσω την υγεία των δημοτών μας.

Ακόμα όμως και έτσι πιστεύω ότι πάμε καλά και θα τα πάμε ακόμα καλύτερα αν τηρήσουμε αυτά που λέει η πολιτεία και αυτός ο άνθρωπος που κάθε βράδυ στις έξι μας ενημερώνει τηλεοπτικά.

ΥΓ

  1. Η ιδέα της προετοιμασίας των «δομών» για το ενδεχόμενο η πολιτεία να (θα) αποφασίσει την ιχνηλάτηση του κορονοϊού στον μαζικό πληθυσμό δεν είναι δική μου ιδέα, όπως δεν ήταν και δική μου η σύνταξη του ερωτηματολογίου που απέστειλα στους Προέδρους των Κοινοτήτων.
Είναι ιδέες ενός πολύ- πολύ αξιόλογου νέου επιστήμονα και θαυμάσιου παιδιού , που η καθαρότητα της σκέψης του και η ευγένειά του ,προσωπικά με έχουν καθηλώσει. Έχει ένα βιογραφικό που θα το ζήλευε και ένας σαραντάρης και είναι μόνο 26 χρονών. Σέβομαι και εκτιμώ τους νέους και είμαι διπλά υπερήφανος όταν αναλώνουν τον χρόνο τους και μοιράζονται τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν τον τόπο τους. Γιατί οι νέοι είναι αγνοί, και ότι κάνουν το κάνουν γιατί « έτσι θέλουν» χωρίς καμιά υστεροβουλία. Όχι σαν και εμάς τους δεινόσαυρους που δεν κάνουμε τίποτα αν δεν υπάρχει περίπτωση να προβάλουμε τη μούρη μας. Ξέρω ότι δεν θέλει να αναφέρω το όνομά του. Του ζητώ συγνώμη αλλά θα το κάνω, και θα το κάνω γιατί εκτιμώ και σέβομαι τον άνθρωπο και πόσο μάλλον τον νέο άνθρωπο, που βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τον τόπο του.

Λέγεται Γιάννης Παπαδόπουλος του Αθανασίου

«και είναι γιος του Δήμαρχου Θανάση Παπαδόπουλου».
  1. Χτες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής των Πολιτιστικών του Δήμου Καλαβρύτων ο κ. Βασιλόπουλος Λεωνίδας και μου είπε, ότι μελετώντας και αναλύοντας τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των Δήμων, λόγω του κορονοϊού, μπορούμε να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας με αρκετά- απαραίτητα- για τη λειτουργία τους μηχανήματα, που δεν θα είναι μόνο για αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, αλλά θα μείνουν στα Αγροτικά Ιατρεία για το καλό όλων μας.

Να γιατί μιλούσα για εθελοντική βοήθεια. Γιατί εγώ από λογιστικές εξισώσεις είμαι σκράπας. Και από απλούστευση των διαδικασιών, και άμεση υλοποίηση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής ακόμα περισσότερο. Διευκρινίζοντάς μου ο κ. Βασιλόπουλος την διαδικασία μου έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια.

Γιατί μπορούμε αύριο κιόλας να κινήσουμε τα νήματα και να επανδρώσουμε τα Αγροτικά Ιατρεία μας.

Εκ μέρους των δημοτών μας τους ευχαριστώ και τους δύο.

Θεόδωρος Κ.Νασιώτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.