Θ. Νασιώτης: TA NEA

Πριν ένα μήνα περίπου (30-4-2020) είχα δημοσιεύσει στα Ηλεκτρονικά Μέσα kalavrytanews – kalavrytanet- kalavrytapress, ένα άρθρο με τίτλο: Παράδοση….. και Παραλαβή.

Η παράδοση αφορούσε τις υπηρεσίες ΄΄ Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαβρύτων, Συνεργεία απολύμανσης, που τα παρέδιδα στην παλιά προϊσταμένης τους Αρχή αφού δεν είχε πλέον λόγω ύπαρξης η παρουσία μου σαν Προϊστάμενος – Συντονιστής αυτών των Υπηρεσιών εφ’ όσον είχαμε διεκπεραιώση το έργο που αναλάβαμε. Και εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι πιστεύω επιτυχώς αφού δεν είχαμε κανένα κρούσμα από τον κορωνοϊό στο Δήμο μας.

Και όλα αυτά με την δική σας βοήθεια και συμμετοχή.

Αναφερόμενος στο δεύτερο σκέλος της ΄΄Παραλαβής ΄΄ αντιγράφω επί λέξει από το δημοσίευμα της 30-4-2020.

Με την λέξη ΄΄ Παραλαβή΄΄ εννοώ δύο τομείς που θέλω να αναλάβω στις επόμενες μέρες αυτής της πανδημίας. Το πρώτο έχει σχέση με τον τομέα της Υγείας και το δεύτερο με την ίδρυση του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Είναι γεγονός ότι αυτή η κρίση ανέδειξε την σημασία που θα πρέπει να δοθεί για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού ( Γιατροί, Νοσηλευτές, Διοικητικοί ,) αλλά και υλικοτεχνική υποδομής. Στον Δήμο μας γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ( και εγώ καλύτερα) τις δυνατότητας του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας και των Αγροτικών Ιατρείων μας. Για να αναβαθμίσουμε όμως το δικός μας σύστημα Υγείας, θα πρέπει η Διοίκησή του να περιέλθει στο Δήμο. Γιατί ο Δήμος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζονται οι κάτοικοί του, πως πρέπει να επανδρωθεί το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας , τα Αγροτικά Ιατρεία. Στο άρθρο 94 του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 27/Α/7-6-2010) ΄ ΄ Πρόγραμμα Καλλικράτης΄΄ μεταβιβάζονται ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στους Δήμους, αρμοδιότητες που ασκούνται από τις Δ.Υ.Π.Ε. περιλαμβανομένων και αρμοδιοτήτων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας καθώς και αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και συνέχιζα ΄΄ Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Δήμαρχο Καλαβρύτων ΄΄. Να γίνει μπροστάρης στην ενεργοποίηση αυτής της διάταξης. ΄΄

Αυτά έγραφα τότε. Και δεν είχε προλάβει να ΄΄ στεγνώσει το μελάνι΄΄ και όρμησαν να με φάνε. Και δώστου δημοσιεύματα, Και δώστου απαντήσεις.

Ξυπνήστε ρε !!

Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα. Και πρώτοι από όλους να ξυπνήσουμε εμείς που είμαστε οι Δημοτικοί Άρχοντες αυτού του Τόπου. Δεν μας εξέλεξε ο λαός για να είμαστε οι ΄΄ Βλαχοδήμαρχοι του 50.΄΄ Μας επέλεξε για να ΄΄ βλέπουμε΄΄ μπροστά. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε το καράβι (τον Δήμο) σε απάνεμα νερά μέσα από αυτή την καταιγίδα.

Αν τα ενδιαφέροντά μας είναι πως θα αυτοπροβληθούμε ή πως θα πετάξουμε καμμιά ΄΄κορώνα΄΄ για να εισπράξουμε χειροκρότημα τότε είμαστε χαμένοι από χέρι. Τώρα χρειάζεται όραμα και δράση. Αξιοποίηση των ευκαιριών που έχουμε, τις δυνατότητες που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος και στον τομέα του Τουρισμού και στον Πρωτογενή Τομέα. Αξιοποίηση του Καλαβρυτινού Επιστημονικού Δυναμικού ( και δόξα το Θεώ έχουμε θαυμάσιους επιστήμονες σε όλους του τομείς).Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Στο σκέλος της΄΄ Παραλαβής΄΄ είχα αναφέρει και την ίδρυση του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού. Έχω και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε όσον αφορά το Νομικό σκέλος της ιστορίας. Γιατί μετά ήρθε η αλλαγή του Νόμου , η καραντίνα, και η καθυστέρηση τράβηξε σε μάκρος. Φταίω όμως και εγώ. Γιατί έχω ξεχάσει τα ΄΄ Γαλλικά΄΄ μου. Έχω αρχίσει όμως εντατικά μαθήματα και πιστεύω ότι από εδώ και μπρός θα μιλάω άπταιστα την ΄΄ Γαλλική΄΄ γλώσσα αν αυτό είναι για το καλό του τόπου.

Για μένα ήταν πάντα ανασταλτικός παράγοντας για κάθε ΄΄ Γαλλική΄΄ λέξη που πήγαινα να εκστομίσω η εικόνα του δασκάλου μου του αείμνηστου γιατρού Γιώργη Χάμψα. Θα με ακολουθεί πάντα η εικόνα του δασκάλου μου να κάθεται κάτω από την εξέδρα μαζί με το πλήθος και πάνω στην εξέδρα Πεσυάρχης , Διοικητής, Γιατροί, να αυτοσυγχαίρονται για το Νοσοκομείο που αυτός είχε φτιάξει.

Όταν τον κάλεσα να έρθει πάνω αντί να μας ξε…ει όλους, με την ευγένεια που πάντα τον διέκρινε, έπλεξε το εγκώμιο όλων μας.

Συγνώμη που θα σε απογοητεύσω δάσκαλε αλλά το ΄΄ αει σιχτίρ΄΄ είναι το μόνο που μου έρχεται τώρα στο μυαλό.

Θεόδωρος Κ.Νασιώτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

[caption id="attachment_24456" align="aligncenter" width="755"] Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα ΝΕΑ σήμερα 22-5-2020.[/caption]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.