Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Στην πολιτική πρέπει να προβλέπεις τα γεγονότα και όχι να σύρεσαι πίσω απ' αυτά

Ανάρτηση, με αφορμή την υποβάθμιση - απαξίωση, του Ιερού Λαβάρου της Αγίας Λαύρας, καθώς και για τη "βρώμικη πολιτική" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που παίχθηκε και εξακολουθεί να παίζεται στην πλάτη των Καλαβρύτων, έκανε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεοδ. Κ. Νασιώτης. Ακολουθεί η ανάρτηση - σχόλιο του κ. Νασιώτη:  

Γιατί η ιστορία ούτε ακυρώνεται, ούτε διαγράφεται, ούτε τροποποιείται, ούτε με προεδρικά διατάγματα, ούτε με άλλου είδους τερτίπια

22 Μαρτίου 2021

Ανάρτηση στη σελίδα Θεόδωρος Κ Νασιώτης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Τρεις μέρες πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα και την υποβάθμιση (εγώ θα πω απαξίωση) του Ιερού Λαβάρου της Αγίας Λαύρας.

Γιατί στην πολιτική πρέπει να προβλέπεις τα γεγονότα και όχι να σύρεσαι πίσω από αυτά.

Γιατί ήμουν σίγουρος ότι στην βρώμικη πολιτική πού παίχθηκε και εξακολουθεί να παίζεται στην πλάτη των Καλαβρύτων από μερικούς ετοιμαζόταν και κάτι άλλο ακόμη και πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

Και όταν λέω παίχτηκε εννοώ τα δύο προεδρικά διατάγματα που υπέγραψε την τελευταία μέρα της θητείας του ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ Προκόπης Παυλόπουλος και με τα οποία αναγνωρίζεται η 17η Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του 1821 και την Δυτική Μάνη ως τόπο έναρξης της επανάστασης.

Και μη μου παραθέσει κανείς το επιχείρημα περί Εθνικής ομοψυχίας, αυτή τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση, και να σταματήσουν οι γκρίνιες και ή τοπικιστική αντιπαράθεση γιατί θα τον αντικρούσω λέγοντας ότι αν ο Πρώτος Πολίτης της χώρας εκείνη τη χρονιά το 2020 δεν σεβάστηκε αυτή την εθνική ομοψυχία υπογράφοντας αυτά τα δύο διατάγματα γιατί θα πρέπει να τη σεβαστούμε εμείς; Όταν αυτός ρίχνει λάδι στη φωτιά την τελευταία ημέρα της προεδρικής του θητείας εμείς θα κάτσουμε να καούμε;

Εκτός και αν μας έχουν τεστάρει και μας θεωρούν μπάμιες. Και όταν λέω τεστάρει εννοώ κι άλλες ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν εις βάρος του τόπου μας και εμείς καθόμαστε και κοιτάζαμε αν βρέχει δίφραγκα. Μας πήραν την Εφορία την πήγαν στο Αίγιο, την αυτοδιοίκηση του Νοσοκομείου ,την πήγαν στο Αίγιο κατάργησαν την τράπεζα στην Κλειτορία, μας παίρνουν το υποθηκοφυλακείο, το πάνε στο Αίγιο. Είδατε καμία αντίδραση;

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Έχουμε μία ολόκληρη χρόνια εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 21 για να αντιδράσουμε, αρχής γενομένης από το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 7/3 2021.

Εκεί Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκκλησία, Βουλευτές Περιφέρεια Αρμόδιοι φορείς Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ενώσεις θα έχουν τον λόγο να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους για το τι μέλλει γενέσθαι. Και με τις ενέργειες που θα αποφασίσουμε να κάνουμε θα αποδείξουμε αν είμαστε κότες που μας ενδιαφέρει μόνο το καλαμπόκι (χρήμα) ή πραγματικοί απόγονοι εκείνων που σήκωσαν το Λάβαρο.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ και τώρα επειδή διάβασα αρκετά αρνητικά σχόλια για τις ενέργειες του Δημάρχου Καλαβρύτων όσον αφορά τα συγκεκριμένα θέματα.

Ο Δήμαρχος πολύ σωστά πράττει και κρατεί την θέση που κρατεί, γιατί είναι υποχρεωμένος να τηρήσει μία λεπτή ισορροπία, για να μην υπάρξουν οικονομικές ή άλλες επιπτώσεις από μία κάθετη ρήξη. Όλοι οι άλλοι όμως, αρμόδιοι φορείς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Ενώσεις, Εκκλησία, που πάντα ήταν μπροστάρης σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες και απλοί πολίτες δεν έχουν καμία υποχρέωση σε κανέναν.

Ας γίνουν λοιπόν μπροστάρηδες σε αυτό τον αγώνα "αποκατάστασης" των Καλαβρύτων

Θεόδωρος Κ Νασιωτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.