Τα ΝΑΙ και τα ''θα εξετάσουμε'' του Δημάρχου στις προτάσεις της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας

Σε ουσιαστικές προτάσεις - αιτήματα προχώρησε ο πρόεδρος της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ.Σωτήριος Τσενές προς τον δήμαρχο Καλαβρύτων στο περιθώριο της συνάντησής τους μετά το πέρας της εκδήλωσης της 6ης Δεκεμβρίου.Οι παρεμβάσεις των συμπατριωτών μας  μπορούν να έιναι πολύ χρήσιμες, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα ή αλλού και η αγάπη τους για τα Καλάβρυτα είναι έκδηλη. Στο τρισάγιο που έγινε στην Αθήνα, στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, (Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιντζή, Δρουγούτι – Νέος Κόσμος) με την μέριμνα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ πολλοί Καλαβρυτινοί ανταποκρίθηκαν  σε αυτή τη λιτή εκδήλωση μνήμης.

Το πραγματικό ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας γίνεται εμφανές και έμπρακτο μέσα από τις ιδέες που κατέθεσαν στον κ.Λαζουρά.

Ενδεικτικά δύο από τις πολλές προτάσεις είναι η επαναφορά της πρότασης για τη μελέτη ανάπλασης του τόπου της εκτέλεσης, το Δημοτικό Μουσείο, το νεκροταφείο και τα εξωκλήσια των Καλαβρύτων καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις της Ένωσης για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος, για τη βοήθεια πασχόντων συμπατριωτών μας, τη σύσταση και δημιουργία εθελοντικής ομάδας για την εθελοντική προσφορά στην πόλη και στο Δήμο των Καλαβρύτων  

Ο Δήμος Καλαβρύτων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η άμεση αποδοχή μέρους των αιτημάτων και η μελέτη των υπολοίπων. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση για την δημιουργία τράπεζας αίματος θα πρέπει να εξεταστεί με την διαδικασία του επείγοντος ώστε να βρεθεί ο τρόπος σύντομα για την υλοποιησή της.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας.

Εποικοδομητικές και χρήσιμες οι προτάσεις της Ένωσης.


 

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, μετά το πέρας της εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Αθήνα, στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, (Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιντζή, Δρουγούτι – Νέος Κόσμος) η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, στην οποία παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση του Δημάρχου Καλαβρύτων με τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Τσενέ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση – συζήτηση αυτή, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, άκουσε με προσοχή τα θέματα, που του έθεσαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας και αφορούν στην τοποθέτηση των πινακίδων της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (απόφαση που έχει ληφθεί, ήδη, από το 2014, από το Δημοτικό Συμβούλιο και υλοποιείται), τη μετονομασία οδού, πέριξ του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, όπως και την ονομασία του Νοσοκομείου σε “Ομογενών Αμερικής”, την ανακατασκευή και αναβάθμιση χαρακτηριστικών σημείων συνδεδεμένων άμεσα με την ιστορία της πόλης (Καλαβρυτινή, Κάστρο, Κεραμιδάκι, Αλήμπεη κλπ.), τη συμμετοχή Καλαβρυτινών αρχιτεκτόνων και μηχανικών (που προτείνει η Ένωση) για τη μελέτη ανάπλασης του τόπου της εκτέλεσης, το Δημοτικό Μουσείο, το νεκροταφείο και τα εξωκλήσια των Καλαβρύτων καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις της Ένωσης για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος, για τη βοήθεια πασχόντων συμπατριωτών μας, τη σύσταση και δημιουργία εθελοντικής ομάδας για την εθελοντική προσφορά στην πόλη και στο Δήμο των Καλαβρύτων και για τη δημιουργία Μουσείου Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, χαρακτήρισε χρήσιμες και εποικοδομητικές τις προτάσεις της Ένωσης Καλαβρυτινών και άλλες αποδέχθηκε αμέσως (όπως η τοποθέτηση των πινακίδων της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, η μετονομασία οδού, πέριξ, του νοσοκομείου σε οδό Ομογενών Αμερικής, όπως και η πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για την ίδια ονομασία του νοσοκομείου, κ.α.), άλλες υποσχέθηκε να τις εξετάσει και μελετήσει, ευχαρίστησε δε, τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, για την εξαιρετική εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσαν, για την επέτειο των 72 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και στην οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκατοντάδες Καλαβρυτινούς και από τα χωριά των Καλαβρύτων, που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, καθώς και για τις άλλες επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν (προβολή του ντοκιμαντέρ “άνθρωποι και σκιές” από την ΕΡΤ, το βράδυ της 13-12-2015, μίσθωση λεωφορείου για τη δωρεάν μετακίνηση όσων Καλαβρυτινών επιθυμούν, από την Αθήνα στα Καλάβρυτα, την Κυριακή 13-12 κ.α.).

 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.