Τα Καλάβρυτα στην καρδιά της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως του βιβλίου "Το νησί"

Μια ματιά στην ξεχασμένη Ελλάδα από την διάσημη βρετανίδα συγγραφέα  Βικτόρια Χισλοπ γνωστή από την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματός της με τίτλο ''Το νησί'' που μας καθήλωσε και αναφερόταν στην Σπηναλόγκα και στον πρόπο που αντιμετωπιζόταν η λέπρα πριν βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής της. Στο νέο της βιβλίο,«Καρτ Ποστάλ από την Ελλάδα» που θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν αναφορές στα Καλάβρυτα απο τα οποία δηλώνει γοητευμένη.Η περίληψη του σεναρίου του βιβλίου έχει ως εξής: «Στο ταξίδι του ο πρωταγωνιστής  στέλνει καρτ ποστάλ στη γυναίκα που τον απέρριψε, αλλά αυτές φτάνουν σε μια άλλη. Γοητευμένη εκείνη φτάνει στην Πελοπόννησο για να τη δει με τα μάτια της. Επιθυμία της Βικτόρια είναι   το ίδιο να κάνουν κι άλλοι γιατί η  Πελοπόννησος είναι στη πραγματικότητα κι αυτή νησί, αλλά τεράστιο, με όλα τα πλεονεκτήματα της νησιωτικής ζωής- παραλίες, λιμάνια, παραθαλάσσια ταβερνάκια- σε συνδυασμό και με τα καλύτερα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της χώρας- την Ολυμπία και την Επίδαυρο, τη Μονεμβασιά και το Μυστρά.

Σε άρθρο της στην  Daily Mail, λέει :'''για να γράψω για τον ήρωα του νέου βιβλίου, έπρεπε να ταξιδέψω κι εγώ'', έτσι με το ταξίδι της να χαράσσει και την πορεία του ήρωα του βιβλίου και να εμπνέει τις ιστορίες που εκείνος θα αφηγηθεί. Βρέθηκε και σε πολλά σημεία όπου συνήθως δεν πηγαίνουν τουρίστες, κάποιες φορές εξαιτίας της έλλειψης προσανατολισμού της και της κακής ανάγνωσης του χάρτη. «Τα λάθη ενίοτε οδηγούν σε ευτυχείς ανακαλύψεις». Ανέβηκε στα Καλάβρυτα, περιγράφοντας τα βουνά όπου «κάθε στιγμή περιμένεις τον Θεό πάνα να εμφανιστεί, μισός άνθρωπος μισός τράγος», σημειώνοντας πως ακόμα κι αν κάποιος επισκέπτης δεν γνωρίζει τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, στα Καλάβρυτα είναι αδύνατον να μην μάθεις. Τα Καλάβρυτα είναι βέβαια γνωστά και ως αφετηρία του πιο θεαματικού ταξιδιού με τρένο στην Ελλάδα. «Ταξίδεψα σαν συνεπαρμένο παιδί στη στενή σιδηροδρομική γραμμή που είχε φτιαχτεί από το 1890, στο Βουραϊκό, κι έφτασα στο Διακοφτό», περιγράφει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.