Τα έκαναν θάλασσα με τους χιονοστρωτήρες; . Ξεχάσανε τον Φ.Π.Α 240.000 ευρώ που δεν είναι και λίγο.

βαρκα
  •   
  •   
  •   
  •  

Βιαστικά, πρόχειρα και πέρα από κάθε απλή υπολογιστική λογική πρόσφατα ανακοινώθηκε η αγορά μηχανημάτων για το χιονοδρομικό Καλαβρύτων.
Οι υπεύθυνοι όμως είχαν ξεχάσει το 24% επί του συνολικού ποσού του 1.000.000 ευρώ που ούτε λίγο ούτε λίγο είναι 240.000 ευρώ.
Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως για να μην γίνει το ίδιο με τα υπόλοιπα 19.000.000 ευρώ.
Έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα του kalavrytapress

Σε νέα διακήρυξη ανοικτού διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την προμήθεια νέου εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αξίας 1,24 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ 24%) προχώρησε πριν από λίγα 24ωρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια νέων Χιονοστρωτήρων και την αναβάθμιση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Κέντρου και είναι τμήμα των διαδικασιών εκσυγχρονισμού του συνόλου των εγκαταστάσεων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με το συνολικό ποσό των 20,1 εκατ. ευρώ.
Ο διαγωνισμός που θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκε εκ νέου καθώς στην πρώτη προκήρυξη (17 Ιουλίου) δεν είχε συνυπολογιστεί ο ΦΠΑ.
Η ΠΔΕ έχει αναλάβει τη διενέργεια των διαγωνισμών της επένδυσης των 20,1 εκατ. ευρώ με ειδική εξουσιοδότηση από το δήμο και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Το ερώτημα είναι την επιστροφή  Φ.Π.Α επί του συνολικού ποσού που προβλέπεται για τις αγορές θα την καρπωθεί η Περιφέρεια ή ο δήμος Καλαβρύτων;