Τα 374 μέτρα που βουλιάζουν στα Καλάβρυτα !

Με τον τίτλο ''βουλιάζουν τα Καλάβρυτα'' και ''Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα Καλάβρυτα'' πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα απ' όλη την Ελλάδα αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας.

Πράγματι σε μια δύσκολη από οικονομικής πλευράς χρονική στιγμή και με την άρνηση του καιρού να βοηθήσει τον χιονοδρομικό τουρισμό οι επισκέπτες που αυτή την ώρα βρίσκονται στα Καλάβρυτα είναι πάρα πολλοί. Αυτό που βουλιάζει όμως είναι τα 374 μέτρα του γνωστού πεζόδρομου.

Η αναφορά από τα μέσα σε έναν τόπο, προφανώς αποτελεί διαφήμιση και δημιουργεί υποσυνείδητα την προσδοκία σε κάποιον να τον εμπιστευθεί. Το πόσο όμως είναι θετική η γνωστοποίηση λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, ότι είναι σχεδόν όλα τα καταλύματα γεμάτα, χωρίς αυτό να συμβαίνει, είναι αμφίβολο. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργεί επιθυμίες κατευθυνόμενες από το σύνδρομο ΄΄ακολουθώ τους πολλούς'' μπορεί όμως να λειτουργεί αποτρεπτικά για ταξιδεμένους και ορθολογιστικά σκεπτόμενους υποψηφίους επισκέπτες και αυτό είναι ακόμα πιο έντονο ίσως, για τους repeaters οι οποίοι είναι και το ζητούμενο

Περπατήσαμε ανάμεσα στους ανθρώπους που έκαναν την βόλτα τους και απολάμβαναν τα Καλάβρυτα κάτω από βαριά συννεφιά και μια υποψία ψιλόβροχου. Η εικόνα που η ''ζώνη στραγγαλισμού'',ο πεζόδρομος δηλαδή,επιβάλει στον επισκέπτη είναι αυτή που δημιουργεί μια λίγο εσφαλμένη εκτίμηση για την πόλη. Ακούσαμε φράσεις όπως ''...στον Πύργο δεν υπάρχει ψυχή και εδώ σε διώχνουν''- ''...στην Κόρινθο περπατάς μόνος και εδώ δεν χωράς να περάσεις'' '-''.....κρίση εκτός από τα Καλάβρυτα''' και άλλα τέτοια.

Ώρα 13.50 ημέρα Παρασκευή 26/12/2014 ,Καλάβρυτα,  ακολουθούν εικόνες από τον πεζόδρομο αλλά και τους γύρω δρόμους.(Την ίδια ώρα)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.