Σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες παρουσία της Ξυλοτεχνολογία Α.Ε

Η διαχείριση των δασών,η ασύστολη και χωρίς κανόνες ξύλευση και η αναθεώρηση των ζωνών ξύλευσης είναι αυτά που θα πρέπει να μελετηθούν.

Οσο οι οικονομικές ανάγκες των ανθρώπων γίνονται μεγαλύτερες, τόσο στις ορεινές περιοχές που η ανάγκη για θέρμανση είναι αυξημένη θα αυξάνονται αυτοί που χρησιμοποιούν το δάσος κατα την κρίση τους.

Ας ελπίσουμε ότι η σύσκεψη που έγινε για τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνει επι τέλους και την σκέψη της λεγόμενης ΄΄διαχείρισης του δάσους''

Αλλά ποιά είναι η εταιρία που έλαβε μέρος στην σύσκεψη;

 

Η ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε. είναι ένα γραφείο σύνταξης μελετών και παροχής υπηρεσιών. Ιδρύθηκε το 1988 και οι κυριότερες υπηρεσίες που παρέχει είναι:

 • Μελέτες Φωτοερμηνείας και Χαρακτηρισμού εκτάσεων σε σχέση με την ισχύουσα δασική νομοθεσία (προκαταρκτικές αξιολογήσεις μεμονωμένων γεωτεμαχίων ή ευρύτερων εκτάσεων και έλεγχος για το κατά πόσο εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύνταξη ολοκληρωμένων Τεχνικών Εκθέσεων Φωτοερμηνείας και Χαρακτηρισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Δασικής Υπηρεσίας κλπ).
 • Δασικές Μελέτες (σύνταξη Δασικών Χαρτών, διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων, διευθέτηση ορεινών χειμάρρων, διαχείριση ορεινών βοσκοτόπων κλπ).
 • Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου.
 • Περιβαλλοντικές μελέτες (αποκατάσταση περιβάλλοντος, εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ).
 • Σχεδιασμός και διαχείριση τοπικών και περιφερειακών προγραμμάτων ανάπτυξης (ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων, αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους, βελτίωση του εισοδήματος του παραδασόβιου πληθυσμού κλπ).
 • Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στις επιχειρήσεις των κλάδων ξύλου και επίπλου (αξιολόγηση και βελτίωση των μεθόδων παραγωγής, οργάνωση της παραγωγής, αναζήτηση και επιλογή σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, σχεδιασμός και βοήθεια στην υλοποίηση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κλπ).
 • Εξειδικευμένες τεχνικο-οικονομικές μελέτες, μελέτες σκοπιμότητας και έρευνας της αγοράς.

Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο Μητρώο Γραφείων Μελετών (με Αρ. Μητρώου 516), διαθέτοντας :

 • Πτυχίο Ε’ Τάξης στην κατηγορία 24 (Δασικές Μελέτες)
 • Πτυχίο Α’ Τάξης στην κατηγορία 25 (Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου).
 • Πτυχίο Α' Τάξης στην κατηγορία 27 (Περιβαλλοντικές Μελέτες)

Μέχρι σήμερα, η ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε. έχει υλοποιήσει περισσότερες από 200 μελέτες και εφαρμογές, σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα αντικειμένων. Για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρία:

 • Είναι πλήρες μέλος και εθνικός εκπρόσωπος για την Ελλάδα στην EUROFORTECH (το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφοράς Τεχνολογίας στους τομείς δάσος και αξιοποίηση προϊόντων δασικής παραγωγής), πλήρες μέλος και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EUROWOOD (το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των οργανισμών μελέτης και αξιοποίησης των δασικών προϊόντων), ενώ από το 2002 είναι ιδρυτικό μέλος και συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία InnovaWood.
 • Είναι αξιολογημένο και καταχωρημένο γραφείο εξειδικευμένων συμβούλων στο Central Consultancy Register της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με τον κωδικό (ELL - 20987), μέλος του Μητρώου Εξειδικευμένων Συμβούλων και Μελετητών του ΕΟΜΜΕΧ (με αριθμό μητρώου Ι - 16), μέλος του Μητρώου Αξιολογητών Ειδικών Επενδύσεων στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κλπ.

Η εταιρεία απασχολεί σε μόνιμη βάση έξι επιστήμονες, ενώ συνεργάζεται στενά με περισσότερους από 30 εξωτερικούς συνεργάτες

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του aerasnews......Στο πλαίσιο της κατάρτισης δασικών χαρτών περιφερειακών ενοτήτων Ηλείας-Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου, του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, στελεχών από τη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών και Περιβάλλοντος ΕΚΧΑ ΑΕ, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕ και υπηρεσιακών παραγόντων δασικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας και Ηλείας.

Στη σύσκεψη, έγινε αναφορά στο τεράστιο μέγεθος και την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο όλοι καταλαβαίνουν ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτό έγινε και λεπτομερής ανάλυση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην υλοποίησή του, και προγραμματίστηκαν ενέργειες για την όσο το δυνατό αρτιότερη και έγκυρη υλοποίησή του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.