ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Μετά από 5 μήνες σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης, οι δανειστές, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του Ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δανειστές θέλουν να τιμωρήσουν τον Ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος. Ένας μονόδρομος που διαιωνίζει την ύφεση και διατηρεί το χρέος.

Αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Επαρχίας Καλαβρύτων να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών, να πούνε ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Όχι στην υποτέλεια των δανειστών.

ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας.

ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.


 

ΤΟ ΟΧΙ κατοχυρώνει την αξιοπρέπεια του λαού μας, το μέλλον του, το μέλλον των εργαζομένων και των νεότερων γενιών.

Είναι ένα ΟΧΙ υπερηφάνειας

-Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ελεύθερη, δημοκρατική.

-Για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης.


 


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.