ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

  Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13/12/2015 στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο 72 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα παρουσία του αξιότιμου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση εκπροσώπησε ο βουλευτής Αχαϊας κ. Κώστας Σπαρτινός. Παρόντες ήσαν και οι άλλοι δυο βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο κ. Αντρέας Ριζούλης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Δημήτρης Βίτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Νικόλαος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ύψιστη τιμή και συγκίνηση αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Προκόπη Παυλόπουλου στις εκδηλώσεις μνήμης και η αναφορά του στα σημαίνοντα ζητήματα των Γερμανικών επανορθώσεων καθώς και του κατοχικού δανείου. Χαρακτηριστικά είπε: “Tα δικαιώματα των θυμάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής είναι αποστολή, η οποία υπηρετεί όχι μόνον τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων, αλλά και την έννομη τάξη και τον πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς και της ίδιας της Γερμανίας”. Πρόσθεσε επίσης πως “αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας, στη μνήμη των θυμάτων, να επιδιώκουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, ως στοιχειώδες δείγμα γραφής για την τελική γενικευμένη επικράτηση του Δικαίου και της νομιμότητας. Δίχως την επικράτησή τους, υπάρχει ο κίνδυνος ολοκαυτώματα όπως αυτό των Καλαβρύτων, έστω και υπό άλλη μορφή, να διαπραχθούν μελλοντικώς”. Για το θέμα των επανορθώσεων τόνισε ότι “οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικά πλήρως ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες. Ειδικώς ως προς τις ως άνω αποζημιώσεις, οι σχετικές απαιτήσεις αφενός δεν έχουν παραγραφεί. Και, αφετέρου, βρίσκουν στέρεο έρεισμα, σε συγκεκριμένες διατάξεις του διεθνούς δικαίου, ιδίως δε σε διατάξεις της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907”.

  •  Την Δευτέρα 14/12/2015 ο βουλευτής Αχαίας κ. Αντρέας Ριζούλης με μέλη του Συριζα Καλαβρύτων παραβρέθηκαν στo Δημοτικό διαμέρισμα της Κλειτορίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.