ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ - Για την απώλεια του αγωνιστή της Αριστεράς Ηλία Αντωνόπουλου

Σήμερα αποχαιρετήσαμε έναν αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και της Αριστεράς στην πόλη της Πάτρας, τον Ηλία Αντωνόπουλο.

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών, συμμετείχε στο αριστερό κίνημα από νεαρή ηλικία, με το ξέσπασμα της αντίστασης κατά του γερμανού καταχτητή συμμετέχει στις τάξεις του αντιφασιστικού αγώνα ως νεαρός ΕΠΟΝίτης. Με την έναρξη του διωγμού των αγωνιστών της αντιφασιστικής αντίστασης συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία αρχικά στην Ικαρία, στην συνέχεια στον Αη Στράτη και από εκεί στην Μακρόνησο. Απελευθερώνεται με τα μέτρα ειρηνεύσεως του Πλαστήρα και επιστρέφοντας στην Πάτρα, δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Με το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών συλλαμβάνεται και πάλι και τον εξορίζουν στα Γιούρα και από κει στο Παρθένι της Λέρου, απ' όπου απολύεται το 1970 με το κλείσιμο του στρατοπέδου.

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μια από τις σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Πάτρα και ήταν ενεργό μέλος της ιστορίας της από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Έφυγε από κοντά μας, στα 90 του χρόνια.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε.


ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.