ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ - Μήνυμα για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

41 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η νεολαία και ο ελληνικός λαός διεκδίκησαν τότε, απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Διεκδίκησαν αξιοπρέπεια και δημοκρατία και απέδειξαν πως οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι. Στα επτά χρόνια της δικτατορίας ο ελληνικός λαός γνώρισε την κατάλυση της δημοκρατίας, διωγμούς, εξορίες, ξερονήσια.

Το Πολυτεχνείο σηματοδοτεί την κορύφωση της αντίστασης και της απαίτησης για ελευθερία και δημοκρατία αλλά και την αρχή της πτώσης της δικτατορίας.

41 χρόνια μετά, οι διεκδικήσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρες.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων διάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και καταστρατήγησης του Συντάγματος. Οδήγησαν στην εξαθλίωση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στο βωμό της διαφύλαξης κερδών και εξυπηρέτησης μεγάλων, ξένων και ντόπιων, συμφερόντων. Καταδικάζουν τους νέους σε μια ζωή χωρίς μέλλον.

Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά.

Ο ελληνικός λαός σήμερα εγείρει ξανά την απαίτηση για ανατροπή και δημοκρατία. Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί κορύφωση της διάθεσης για αντίσταση και απαίτησης για ανατροπή.

Οι νέοι και νέες διεκδικούν το μέλλον που τους ανήκει. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι απαιτούν πίσω τη ζωή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καλεί όλους και όλες τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Παράρτημα να συμμετάσχουμε ειρηνικά και μαζικά στο συλλαλητήριο, να τιμήσουμε τους αγώνες του τότε, να ενώσουμε τις φωνές μας με τα συνθήματα του 1973.

Είναι καθολική η απαίτηση για μια νέα ζωή, με δημοκρατία, συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Μαζί με τους νέους και τις νέες να διεκδικήσουμε την ανατροπή.


 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.