Σύνδεση ενισχύσεων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με την εφαρμογή του προγράμματος μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αρκιτσέο και τον Γενικό Διευθυντή Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξανδρόπουλο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, ζητώντας την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει της οποίας απαιτείται ως προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης η προσκόμιση από τους κτηνοτρόφους του δελτίου εμβολιασμού της εκμετάλλευσης για τον μελιταίο πυρετό.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω πραγματικών αδυναμιών και προβλημάτων στην εφαρμογή του προγράμματος, για τα οποία καμία ευθύνη δεν φέρουν οι κτηνοτρόφοι, το ποσοστό κάλυψης των ενεργών εκτροφών της Περιφέρειας περιορίζεται περίπου στο 30%», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

«Για τα προβλήματα της πορείας του Προγράμματος το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή του, πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις, που προωθήθηκαν προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέχρι όμως να πραγματοποιηθούν οι ανωτέρω ενέργειες, βάση των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους κτηνοτρόφους να συμμορφωθούν με την εφαρμογή του προγράμματος, κάτι που έως σήμερα δεν ισχύει, είναι το λιγότερο άδικο, αν όχι παράνομο, να υφίστανται κύρωση (απώλεια επιδοτήσεων)» συμπλήρωσε ο κ. Πλατανιάς και κατέληξε:

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει αναστολή της εφαρμογής της εγκυκλίου, ως προς το σημείο αυτό, τουλάχιστον για το έτος 2015 και σίγουρα μέχρι ότου να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το πρόγραμμα».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.