Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διαθέσιμα - Δείτε σχετικό βίντεο

Άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, δηλώνοντας παράλληλα, κάθετα αντίθετο στις μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος, την ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών.

Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως «η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ουσιαστικά αποτελεί μια «βόμβα» στα θεμέλια των Περιφερειών και στην εύρυθμη λειτουργία τους» σημειώνοντας παράλληλα πως «τινάζει» στον αέρα, τον επιχειρησιακό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλουμε πολιτικές εγγυήσεις και δεσμεύσεις. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω. Είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε ένα διάλογο και τον επιδιώκουμε. Θέλουμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια σωτηρίας, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε αρχές για το θεσμό που υπηρετούμε, καθαρή και συνεπή στάση απέναντι στις αξίες του θεσμού του αυτοδιοίκητου και την ανεξαρτησία του. Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και να τη στηρίξουμε όπως πρέπει στην εθνική προσπάθεια που γίνεται, όμως να διασφαλίσουμε το θεσμό της Περιφέρειας» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Περιφερειακό Συμβούλιο και έτσι θα πρέπει να είναι και η απόφασή μας, ιστορική για την ίδια την πατρίδα. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η Κυβέρνηση για τα διαθέσιμα από τους δημόσιους φορείς, είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική. Αποτελεί ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και πρέπει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Έχουμε παλέψει και παλαιότερα για αυτό. Την ίδια στάση είχαμε και για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων μας και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε με αυτή την πράξη».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στη σημερινή κατεπείγουσα και έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο αποφασίζει:

«Είναι κάθετα αντίθετο στις μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος, την ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να προστατευθούν τα χρήματα της Περιφέρειας και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία λειτουργίας των Υπηρεσιών και του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς και των υποχρεώσεων και νομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Απαιτεί την άμεση απόσυρσή του.

Η Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στην εκρηκτική και πιεστική ανάγκη της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας και συνεπώς είναι αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση, και στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.

Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο, κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητά άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όπως και όλες οι Περιφέρειες δε θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».


 

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.