Συνάντηση Μάρκου - Αναγνωστοπούλου, με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Εργατικού κέντρου Αιγίου

Συνάντηση, ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν, νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή τις επόμενες μέρες, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου με τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Γεωργόπουλο και τον Γραμματέα κ. Καυκά. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Σταυροπούλου, συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου  και η Πρόεδρος σχολικών καθαριστριών κα Πιερράττου για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Εκεί τέθηκαν από κοινού και με διάθεση συμπόρευσης, συνεχίζει το ίδιο δελτίο τύπου, οι προπαρασκευαστικές πράξεις της μεγάλης προσπάθειας που θα καταβάλλει ο κόσμος της εργασίας, τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου. Οι βουλευτές συμφώνησαν με τους συνδικαλιστές του Αιγίου, ότι ειδικά στην παρούσα φάση δεν χωρούν διαιρέσεις του εργατικού κινήματος για μικροπολιτικά οφέλη και εξήγησαν με την σειρά τους, ότι συνιστά ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η χειραφέτηση του εργατικού κινήματος και η λειτουργία του με τρόπο αυτόνομο.

Μάλιστα, καταλήγει η ανακοίνωση του δελτίου τύπου, όταν η συζήτηση στράφηκε στα τετελεσμένα που δημιουργεί ο μηχανισμός που προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκροτήσει προς άντληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επέστησαν την προσοχή στο γεγονός, ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης εισάγει εκβιαστικά την ψήφιση και διατήρηση του νομοσχεδίου ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πόρων αυτών. Επιπλέον, αφού άκουσαν την κα Σταυροπούλου, που μίλησε εκ μέρους των σχολικών καθαριστριών και ανέλυσε την παρούσα καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, εξέφρασαν μαζί την ανάγκη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρίσκονται δίπλα τους –όπως εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια- καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν γνωρίζουν ακόμα από επίσημα χείλη τι μέλλει γενέσθαι.  


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.