Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το ζήτημα ύδρευσης του Λαρισσού

Μόνιμη λύση στο ζήτημα υδροδότησης περιοχών της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που δεν είχαν ενταχθεί στον αρχικό σχεδιασμό, δίνεται μέσα από τη συνεργασία του βουλευτή Αχαΐας, Ανδρέα Κατσανιώτη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και με τους τοπικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 το Υπουργείο Υποδομών όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Καραγιάννη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Αντώνη Κοτσώνη.

Σε αυτή, τη δεύτερη συνάντηση που έγινε σε διάστημα 10 ημερών αναλύθηκε ο προγραμματισμός ώστε σε αμέσως επόμενη φάση να καταστεί δυνατή η υδροδότηση του βόρειου τμήματος της περιοχής του Λαρισσού (Λάππα, Μετόχι, Βουπράσιο και Απιδεώνα) από το νερό του φράγματος, μέσω επέκτασης του αγωγού από τα Σαγαίϊκα προς το Λάππα.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση του κ. Κατσανιώτη αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενεργειών και συναντήσεων του Βουλευτή, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, καθώς έχει ήδη υπάρξει συζήτηση και συναίνεση, τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, όσο και με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας, κ. Σπύρο Μυλωνά, όπως και με την Προϊσταμένη της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Ακριβή Χάραρη.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έργο προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ για την υδροδότηση των υπολοίπων οικισμών της Β.Δ. Αχαΐας (το οποίο εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών), στα πλαίσια του οποίου μπορεί να υπάρξει η προαναφερόμενη επέκταση του αγωγού για την υδροδότηση του βόρειου τμήματος του Λαρισσού.

Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής: «Σε δύο χρόνια από σήμερα, τα προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας θα αποτελούν παρελθόν. Από την πρώτη στιγμή θεωρούσα υποχρέωση μου να βρεθεί λύση και να διορθωθούν οι αβλεψίες του παρελθόντος. Σήμερα, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αποδεικνύει πως έχει τη βούληση και η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και δίνουν λύσεις προς όφελος των πολιτών της περιοχής. Η συμβολή όλων είναι πολύτιμη και το τελικό αποτέλεσμα θα ανήκει στους κατοίκους και μόνον σε αυτούς».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
17 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.