Συνάντηση Φωτήλα Βορίδη για την ενίσχυση των αγροτών της Αχαϊας

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη επισκέφθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Σιγαλό, γεωπόνο και τέως πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή με σκοπό να ενημερωθεί για τις δράσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ειδικά για αυτές που αφορούν ενίσχυση των αγροτών στην Αχαΐα από το πλήγμα που υπέστησαν λόγω του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός κ. Βορίδης ενημέρωσε καταρχάς τον Ιάσονα Φωτήλα και τον κ. Σιγαλό για τις ενισχύσεις που αποφασίστηκε να δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους αγρότες ως ενίσχυση λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού και θα ανέρχονται σε 30 ευρώ ανά στρέμμα για τους ελαιοπαραγωγούς. Ο Υπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξει άμεσα και ανάλογη ενίσχυση για την ουσιαστική και βιώσιμη λύση ενίσχυσης του εισοδήματος των πατατοπαραγωγών της Αχαΐας και γενικότερα της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα βγουν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι της Υπουργικής Απόφασης για το κτηνοτροφικό νομοσχέδιο. Τόνισε επίσης τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αγροτών μέσω του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και για την ανάγκη επίσπευσης της αναμόρφωσης και τροποποίησης των δασικών χαρτών με τη σχετική διαδικασία να βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Βορίδη για την ενημέρωση και από κοινού συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αχαΐας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.