Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και το Παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ

Στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), για την προώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ Νίκο Κακαβά, την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Μαρία Παπαμιχαλοπούλου, τα μέλη Γιώργο Νάτση και Ανδρέα Πάλλα, καθώς και τον πρόεδρο του Παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Σωτήρη Λαμπρόπουλο και τον γενικό γραμματέα Θανάση Γκίκα.

Στο επίκεντρο τέθηκε ο πιο ενεργός ρόλος του ΓΕΩΤΕΕ και των ειδικών επιστημόνων στη διαμόρφωση των προτάσεων της πρότασης για την διαχείριση των πόρων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, καθώς και στο νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας που έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται η διαβούλευση.

«Η αγαστή συνεργασία μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και είναι πολύ σημαντική, αφού στο νέο ΕΣΠΑ η διαχείριση του 30% των πόρων θα γίνει από τις αιρετές Περιφέρειες, μια σημαντικότατη πολιτική διεκδίκηση και κατάκτηση με την οποία επιτέλους ξεφεύγουμε από τη λογική όπου τα ίδια τα Υπουργεία με τις δικές τους δομές σχεδίαζαν, διαχειρίζονταν, υλοποιούσαν και ήλεγχαν από την Αθήνα, ιδίως, τον αγροτικό τομέα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα των μεγάλων ελλείψεων σε ειδικότητες γεωτεχνικών (κτηνιάτρων, γεωπόνων και ιχθυολόγων) με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να αναφέρουν στον κ. Κατσιφάρα πως «οι Υπηρεσίες βρίσκονται πλέον στα όριά τους».

Παράλληλα, από την Ομοσπονδία τέθηκε το θέμα πως άμεσα πρέπει να προχωρήσουν οι προσλήψεις από τους διαγωνισμούς που έχουν γίνει κατά τα έτη 2008-2010, αλλά και να προγραμματιστούν νέες προσλήψεις, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Απόστολος Κατσιφάρας αφού έτσι θα μπορέσουν και οι Περιφέρειες να ανταποκριθούν στις νέες πρόσθετες αρμοδιότητες που τους αναθέτονται.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης συμφώνησε στη διεκδίκηση όσον αφορά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας εποπτείας στις αιρετές Περιφέρειες για τις ιχθυόσκαλες.

Τέλος, συζητήθηκε και το ζήτημα της συντήρησης, του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εγγειοβελτιωτικών έργων της Δυτικής Ελλάδας που αποτελούν τη βασική προτεραιότητα του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας για τον αγροτικό τομέα.

«Δεν υφίσταται πρωτογενής παραγωγή και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα χωρίς τη σωστή λειτουργία των αρδευτικών δικτύων της πλουσιότερης Περιφέρειας σε υδάτινο δυναμικό στη χώρα» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.