Συνάντηση Αναγνωστοπούλου - Ντεζίρ στην Αθήνα

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους εξέφρασε ο γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Αρλέμ Ντεζίρ, στην αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Σία Αναγνωστοπούλου.Η συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνάντηση που έγινε ύστερα από πρόσκληση της Γαλλικής Πρεσβείας, η αναπληρώτρια υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ντεζίρ, για τη συμβολή και συμπαράσταση της Γαλλίας προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στη κρίσιμη αυτή περίοδο, υπογράμμισε ιδιαίτερα την απόσταση ανάμεσα στους πολίτες της Ευρώπης.

«Δημιουργείται μια πολιτική που οι πολίτες κυρίως οι Έλληνες, αισθάνονται σαν μαθητές, τιμωρούνται βάση κανόνων», σημείωσε δηκτικά η κυρία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας την ανάγκη εκδημοκρατισμού και «εθνικοποίησης» των ευρωπαϊκών κανόνων με πρόσημο πάντα τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη για την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να δοθεί νέα προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Από τη πλευρά του ο κ. Ντεζίρ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, θέτοντας ο ίδιος τόσο την ανάγκη μιας αναπτυξιακής προοπτικής, δίνοντας έμφαση στην αγροτική παραγωγή και το σημαντικότερο, στην επιτακτική ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους όσο και στην ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ευρωζώνης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.