Συμπεράσματα Ημερίδας πληροφόρησης μεταξύ των παραγωγών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του δευτερογενή τομέα

Η ημερίδα πληροφόρησης - δικτύωσης και η συνάντηση μεταξύ των παραγωγών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του δευτερογενή τομέα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, την 1 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του έργου RE.HERB  και αφορούσε τις εφαρμογές των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Στην ημερίδα και στη συνάντηση, χαιρετισμούς και ευχαριστίες, απηύθυναν οι κ.κ. Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Δ. Ελλάδας και Τρύφωνας Φωτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαϊας και πρόεδρος Αναπτυξιακής εταιρείας Περιφέρειας Δ. Ελλάδας. Επίσης, στην ημερίδα και συνάντηση παραυρέθηκε η κα Παπαναγιώτου – Μαρτζάκλη Γεωργία, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας.

Οι ομιλητές του συνεδρίου αναφέρθηκαν τόσο σε επιστημονικά όσο και σε πρακτικά θέματα για τις εφαρμογές των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Γρηγόριος Ιατρού του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στον κεντρικό πυρήνα του έργου που είναι η καταγραφή και τεκμηρίωση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αλλά και η ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά την παραγωγή και τιμολόγηση.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια περιήγηση στο διαδικτυακό ιστότοπο του έργου http://reherb.eu/. Η κα. Μαρία Κολιού, Τ.Ε. Γεωπόνος, αναφέρθηκε στη φαρμακευτική και εμπορική αξία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Επιπλέον, ανέλυσε τις καλλιεργητικές και εμπορικές πρακτικές τους.

 

 

 

Ο κος Σωτήρης Σαρδελής, Γεωπόνος, ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση των αρωματικών και θεραπευτικών φυτών στην αγορά και παράθεσε τα δεδομένα και τις προοπτικές των καλλιεργειών των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Η ημερίδα και η συνάντηση απευθυνόταν  κυρίως σε αγρότες και παραγωγούς, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που είναι κοινά στον τομέα τους (τις πρακτικές, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την προώθηση, τα κανάλια διανομής, κλπ), την επίτευξη της αξιοπιστίας, τον τρόπο, την καλύτερη επικοινωνία, την αλληλεπίδραση καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού, τη ζήτηση για τα προϊόντα αυτά δημιουργώντας ή ενισχύοντας τη συγκεκριμένη αγορά. 

 

Η διαδικασία της ημερίδας και της συνάντησης στέφθηκε με επιτυχία, καθώς πραγματοποιήθηκε ο κύριος στόχος του, που ήταν αφενός η αποτελεσματική επικοινωνία των ευεργετικών, θεραπευτικών και καλλυντικών ιδιοτήτων μιας ευρεία γκάμας φυτών και βοτάνων σε εθνικό και διασυνοριακό επίπεδο και αφετέρου την ενημέρωση του πληθυσμού με ένα πιο ολοκληρωμένο και περιεκτικό τρόπο ώστε να ενισχυθεί η ζήτησή τους.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.