Συμφωνία με... επιφυλάξεις για το μίσθωμα!

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε χτες η Μητρόπολη Καλαβρύτων, γίνεται λόγος για σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2021 στα Καλάβρυτα, μεταξύ του Σεβασμιώτατου κ. Ιερωνύμου και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλου. 

Η σύσκεψη, έγινε στο πλαίσιο των προχωρημένων επαφών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων, για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Αεροδιαδρόμου ελαφρών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών, όπου εκτός από τον κ. Ιερώνυμα που ήταν προσκεκλημένος του Δημάρχου Καλαβρύτων, συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους της Τοπικής μας Εκκλησίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Αποστολόπουλος, ο π. Χρήστος Μπίρμπας, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων και η πολιτικός μηχανικός Ευγενία Ιντζεγιάννη, που συνόδευε τον Δήμαρχο.

Θέμα της σύσκεψης, ήταν η παραχώρηση για τον σκοπό αυτό προεπιλεγμένου χώρου, που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον λόφο του Ηρώου της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Αγία Λαύρα προς το Σκεπαστό Καλαβρύτων.

Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι, "Κατ΄αρχάς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία, με την επιφύλαξη βεβαίως, όπως ισχύσουν και τηρηθούν οι όροι, καθώς αυτοί θα διαμορφωθούν για τη μίσθωση και σωστή εκμετάλλευση του χώρου της Ιεράς Μονής", ενώ καταλήγει με την επισήμανση ότι, "Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την αγαστή συνεργασία τους στο πλαίσιο και αυτού του μεγαλόπνοου έργου για την περιοχή μας καθώς και για τις άοκνες προσπάθειές του για την ανάδειξη της ιστορικής πόλης των Καλαβρύτων σε διεθνή προορισμό, ενώ ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με ευλογία Κυρίου το Πάθος και την Αγία Ανάσταση του Χριστού μας".

Με αφορμή τη φράση του δελτίου τύπου της Μητρόπολης "με την επιφύλαξη βεβαίως, όπως ισχύσουν και τηρηθούν οι όροι, καθώς αυτοί θα διαμορφωθούν για τη μίσθωση και σωστή εκμετάλλευση του χώρου της Ιεράς Μονής" και

Επειδή τις τελευταίες ημέρες στα Καλάβρυτα ακούγονται διάφορα, με κάποιους μάλιστα να αναφέρονται ακόμα και στο αστρονομικό ποσό που αγγίζει τα... 100.000 ευρώ! που δήθεν θα δοθεί από το Δήμο Καλαβρύτων για μίσθωση του χώρου.

Επειδή επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι μάλλον αυτό αποτελεί αποκύημα της φαντασίας κάποιων.

Eπειδή όπως διαβάζουμε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος θεωρεί το έργο αυτό "μεγαλόπνοο" για την περιοχή μας

Kαλό θα ήταν να θυμηθούμε τι γράφαμε στο "KNet" στις 30 Ιουλίου 2020, στο άρθρο με τίτλο "Προβάρει κουστουμάκι αερολιμενάρχη ο Θανάσης;", το οποίο σήμερα με αφορμή τα παραπάνω φαντάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ...

"Η δυνατότητα χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος ανήκει μάλλον στο μοναστήρι ή στην Μητρόπολη προϋποθέτει ή την αγορά, ή την ενοικίαση ή ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση γιατί όχι; Θα ήταν μια σημαντική παροχή από πλευράς της ιδιοκτησίας προς την τοπική κοινωνία. Η αγορά μάλλον είναι αδύνατη, καθώς ο δήμος έχει άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Η δωρεάν παραχώρηση δεν είναι συνήθως και τόσο εύκολη υπόθεση. Έτσι η πιο προσιτή επιλογή μοιάζει να είναι η περίπτωση της ενοικίασης. Αν αυτό γίνει θα πρέπει το τίμημα να καθοριστεί στις ήδη γνωστές ανά στρέμμα τιμές, αν όχι και αρκετά χαμηλότερα, ώστε σε βάθος χρόνου να μην είναι εξουθενωτικό για τα ταμεία του δήμου και εγκαταλειφθεί. Μακάρι, χίλιες φορές, οι συζητήσεις να έχουν θετικό αποτέλεσμα και τα πρώτα αεροπλανάκια να προσγειωθούν πολύ σύντομα".  

Επαναδιατυπώνουμε την άποψη ότι "το τίμημα να καθοριστεί στις ήδη γνωστές ανά στρέμμα τιμές, αν όχι και αρκετά χαμηλότερα, ώστε σε βάθος χρόνου να μην είναι εξουθενωτικό για τα ταμεία του δήμου και εγκαταλειφθεί".

Μάλλον δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί.

 

Β. Αποστολόπουλος

 

https://www.kalavrytanet.com/provarei-koystoymaki-aerolimenarchi-o-than…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.