Συλλυπητήριο μήνυμα του Απόστολου Κατσιφάρα για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου

Τη θλίψη του για το θάνατο του πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρου Κανελλόπουλου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος για την απώλειά τους, εκφράζει σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, που απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 67 ετών, ήταν πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96.

Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93).

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.

 Συγκεκριμένα ο κ. Κατσιφάρας στο συλλυπητήριο μηνυμά του αναφέρει:

«Η απώλεια του Λάμπρου Κανελλόπουλου, ενός εκλεκτού μέλους της Ηλείας και της Περιφέρειάς μας, ενός εξαιρετικού πολιτικού και ακούραστου αγωνιστή από κάθε μετερίζι που δραστηριοποιήθηκε, μας γέμισε όλους θλίψη.

Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος μαχητικός και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, μα πάνω από όλα ένας φίλος.

Υπηρέτησε την ελληνική κοινωνία από τη θέση του Υφυπουργού, του προέδρου της ΓΣΕΕ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF και άλλες μείζονος σημασίας Επιτροπές, με ήθος, ανιδιοτέλεια και συνέπεια.

Ο προοδευτικός χώρος και το εργατικό κίνημα νιώθουν ήδη φτωχότεροι με την απώλειά του, αλλά θα παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα οι αρχές και οι αξίες του, αφήνοντας μία βαριά παρακαταθήκη σε όλους εμάς που συνεχίζουμε να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλους τους οικείους του».

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.